A brit színész az Alkonyat filmekkel vált világhírűvé, és azóta nők millió rajonganak érte. Valószínűleg sosem mossa le magáról a vámpírfiú szerepét, pedig van olyan pillanat, amikor bánja, hogy híres lett. 

A sztár a minap adott interjút egy külföldi magazinnak, amiben elmesélte: esze ágában sem volt hírnevet szerezni, vagy állandóan a kamerák kereszttüzében lenni. A vámpíros tinirománc végeztével két éves szünetet tartott, de a visszatérése óta sem láthattuk nagyobb produkciókban. Legújabb filmjében, a Life című drámában az 1955-ben elhunyt, James Dean fotósát fogja alakítani.

Forrás: AFP/Frederick M. Brown

"Én az apró dolgokban is meglátom a boldogságot. Minél híresebb lettem, annál inkább kívántam, bárcsak el tudnék bújni a világ elől. Mára már jobb a helyzet. Az Alkonyat-rajongók felnőttek, és már ők is lazábban tekintenek az egész őrületre. Furcsa dolog ez a sztárság. Akkor vettem észre, hogy az vagyok, amikor hot-dogot ettem, és lecseppentettem magam mustárral. A körülöttem állók úgy néztek rám, mintha valami jó dolgot csináltam volna" - mondta a 29 éves Robert Pattinson a Cosmopolitan interjújában.