2000 májusában tűnt el Till Tamás. Az akkor 11 éves fiú biciklivel indult el otthonról, azóta nem tudják szülei, hol lehet.

A 11 évesen eltűnt Tomi szülei még mindig reménykednek, gyermekük egyszer hazaér. A gyerek biciklijét megtalálták, de nem bukkantak nyomra. 

"Tudom, hogy Tomi haza fog érni, tudom, hogy él" – mondta a Blikknek Tomi édesanyja, Tillné Vörös Katalin – "Bár a nyomozást szemmel láthatóan félbehagyta a rendőrség, mi ma is mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy előkerüljön."

Illusztráció.Forrás: Thinkstock

A szülők kaptak néhány hamis bejelentést az elmúlt években, de csak egyetlen információra gondolták, hogy hihető. Eszerint Tomit Spanyolországba vitték elrablói.

"Megkeresett bennünket évekkel ezelőtt a helyi alvilág egy tagja, és elmondta, hogy szerinte egy helyi bűnöző rabolta el a fiunkat, akit úgy béreltek fel" – nyilatkozta Till Mátyás, az apa. Állítólag egy homoszexuális pedofil megbízására rabolták el a gyereket - "A diákigazolványához kért fotót Tomiról az iskola hetekkel az eltűnése előtt, amit be is küldtünk. Aztán egyszer közölték, hogy kérnek egy újabbat, mert a fiam képe eltűnt az aktájából."

Tomi szülei úgy gondolják, azon a fotón mutatták meg a bűnözőnek a gyereket, és meg is tetszett neki.