Szexuális zaklatás vádjában bűnösnek találta a bíróság Gayle Newland-ot. A 25 éves nő 2 éven át járt egy barátnőjével úgy, hogy az végig azt gondolta, egy férfivel találkozgat.

A 25 éves Newland, akinek ügyéről a Life.hu is írt, elismerte, hogy létrehozott egy kamu Facebook-oldalt magának, amelyen Kye Fortune-nek adta ki magát - írja a BBC. Így vette fel a kapcsolatot barátnőjével, aki előtt férfinek adta ki magát.

Gayle Newland ügyét 4 napon át tárgyaltákForrás: Northfoto

Légyottjaikat legtöbbször hotelekben és az áldozat lakásán bonyolították le, ekkor a magát férfinak kiadó Newland felcsatolható műpénisszel elégítette ki a nőt. Newland minden alkalommal arra kérte a barátnőjét, kösse be a szemét, ám egyik alkalommal egy furcsa érzésre hivatkozva levette a szemellenzőjét, így buktatta le Newlandet.

A bíró, Clare Coleman a tárgyalás végén felhívta a figyelmet az ügy bonyolultságára, és hogy bár az áldozat beleegyezésével történtek a szexuális együttlétek, Newland részéről ez egy jól kidolgozott megtévesztés volt, amikor visszaélt az áldozat bizalmával. Gayle Newland az ítélet megszületéséig szabadlábon védekezhet.