Egy hatvanéves férfi négy napig ült egy padon a II. János Pál Pápa téren arra várva, hogy felfalják a darazsak. 

Több száz arra járó láthatta, hogy egy idős férfi szenved egy padon ülve, és darazsak veszik körül, de senki sem segített neki. Négy nap után valaki mentőt hívott, de ők sem tudták megközelíteni a 60 éves férfit az őt körülvevő darázsfelhő miatt.

Forrás: Thinkstock

"A mentők hívtak egy férfihez, akit tömegesen elleptek a darazsak. Természetesen azonnal indultam! A padon egy csontsovány ember ült, körülötte felhőben a darazsak, mintegy félezren lehettek. A lába be volt kötve, alig volt magánál. Végül sikerült kiirtani, elkergetni a darazsakat és jöhettek a mentők" – mondta a Blikknek Boros Tibor méhrajbefogó.

Sokkoló látvány fogadta őt és a mentősöket, mikor levették a bácsi lábáról a kötést.

"Leszedtük a kötést, alatta millió csontkukac nyüzsgött. Évek óta végzem ezt a munkát, de ez örökre megmarad bennem. A bácsi napokig ült a padon, mozdulatlanul, evés és ivás nélkül, egy forgalmas nyolcadik kerületi parkban, ahol ezer ember jön-megy! Senki nem segített rajta, ő pedig várta, hogy élve megegyék a darazsak!" - emlékezett vissza a szörnyűségre a méhrajbefogó.

A férfi alig tudott magáról, mire a mentők kiértek. Valószínűsíthető, hogy annyira fájt a lába, hogy beletörődött abba, hogy élve megeszik a darazsak, ezért nem kért segítséget. Kis híján belehalt abba, hogy férgek és darazsak marcangolták a testét. Jelenleg súlyos állapotban kórházban fekszik.