Rékasi Károly hiába állítja, hogy egyértelműen az autós hibázott a júniusi balesetben, a másik fél nem így emlékszik a történtekre.

Felhívást tett közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rékasi Károly június 30-i balesetével kapcsolatban. A közlemény így szól:

„Egy szürke színű gépkocsi a Háros utca és Gyöngyszem utca kereszteződésében balra kanyarodáskor összeütközött egy szürke színű motorkerékpárral. A baleset során a motor vezetője 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen…”

Forrás: Rékasi Károly hivatalos profiloldal
Erre emlékszik Rékasi Károly a kórházban töltött időből - Exkluzív interjú!
Rékasi Károly a Life.hu kameráinak mesélt a balesetéről, mostani állapotáról, és azt is elárulta, mit szólna, ha Zsigmond fia motorozni szeretne. A videót itt megnézheted!

A Bors szerint feltételezhető, hogy a felhívást is azért tették közzé, mert a két fél máshogyan emlékszik a történtekre, ezért szemtanúkkal szeretnék rekonstruálni az eseményeket.

Rékasi korábban úgy nyilatkozott: egy jól belátható helyzet volt on­nan, ahonnan az autós jött, tehát az autós hibázott. A színész szerint másképp nem kerülhetett volna az autónak arra az oldalára.

Az autó sofőrje ellenben azt állítja, hogy épp be akart fordulni balra, kitette az irányjelzőt, de a mögötte haladó motoros ezt valószínűleg nem figyelte. A so­főr szerint ő már kanyarodott, amikor Rékasi úgy döntött, hogy megelőzi, de belehajtott – írja a lap.

Rékasi Károly kétszer is visszament a baleset helyszínére, hogy megpróbáljon visszaemlékezni a történtekre: „Sok kérdést felvet ez a helyzet. Mitől biztos, hogy egy szemtanú úgy látta, ahogy állítja? Mitől figyelte volna, hogy az autó irányjelzője működik-e vagy sem? Úgy gondolom, így nem egy valós helyzet az, ami majd előáll. Ugyanakkor nagyon örülök, mert úgy tűnik, a rendőrség alapos. Ezzel együtt úgy érzem, az autós számára tisztán látható helyzet volt, a so­főr hibázhatott. Egyvalami azonban biztos, elhatároztam, a következő motoromon, bukósisakomon ott lesz egy állandóan működő kamera”

Rékasi Károly: "A fájdalmaim még nem múltak el"
A színész 2 és fél hónappal ezelőtt szenvedett súlyos motorbalesetet. Bár egyelőre a gyógyulás szakaszában jár, ő maga bízik a mihamarabbi felépülésében, hiszen decemberre már komoly tervei vannak. Olvasd el a Life.hu cikkét!