Az amerikai Brown Egyetem is megfosztotta díszdoktori címétől a szexuális erőszakkal vádolt Bill Cosbyt: kevesebb mint egy hét alatt ez a harmadik felsőoktatási intézmény, amely elhatárolódik az amerikai komikustól.

A Rhode Island-i Providence-ben működő egyetem igazgatója, Christina H. Paxson szerint az intézmény vezetősége múlt pénteken döntött az 1985-ben Cosbynak adományozott díszdoktori cím visszavonásáról.

Forrás: AFP/Stan Honda

A New York-i Fordham Egyetem és a wisconsini Marquette Egyetem múlt csütörtökön fosztották meg a színészt tiszteletbeli diplomáitól. Paxon szerint a komikus annak idején olyan értékek képviseletéért kapta az elismerést, mint „a becsület, a tisztességes viselkedés, a családszeretet és az emberek iránti tisztelet”.

Az igazgató szerint a nőket bedrogozó és megerőszakoló Cosby elismerte, hogy a „Brown által képviselt értékekkel” ellentétes módon viselkedett nőkkel. Mint hozzátette, a komikus bevallottan házasságon kívüli viszonyt folytatott számos nővel, akik közül néhányan most szexuális erőszakkal vádolják.

A most 78 éves Cosby ellen hivatalosan sohasem emeltek vádat.

Már 50-en vannak Bill Cosby áldozatai - Újabb nők vallottak ellene
Újabb három nő vádolta meg Bill Cosby amerikai komikust azzal, hogy évtizedekkel ezelőtt nemi erőszakot követett el rajtuk. Korábban 35 arcát vállaló áldozata címlapon is szerepelt.