13 híresség, akik nagyon furcsa névvel születtek

Miley Cyrus Jodie Foster Charlie Sheen Helen Mirren Nicolas Cage híresség Paul Wesley Natalie Portman Ben Kingsley születési név Vin Diesel furcsa Emma Stone Nina Dobrev Jennifer Aniston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jó hangzás, a könnyű kiejtés és a megjegyezhetőség vezetik a feltörekvő színészeket abban, hogy születési nevüket elhagyva művésznevet vegyenek fel. Íme, 13 sztár, aki így választott!

Vin Diesel

Születési neve: Mark Sinclair Vincent

A színész vezetékneve a barátai által ráragasztott becenévből jött, amit azért kapott, mert mindig tele volt energiával.

Forrás: AFP

Natalie Portman

Születési neve: Neta-Lee Hershlag

A Portman vezetéknév a sztár nagymamájának leánykori neve volt, amit azért vett fel a színésznő, hogy továbbvigye ezt a számára fontos örökséget.

Nicolas Cage

Születési neve: Nicolas Kim Coppola

A színész nem akart híres nagybátyja, Francis Ford Coppola nevével érvényesülni, ezért váltott Cage-re, ami egyébként a Marvel képregények egyik hőse, Luke Cage előtti tisztelgés.

Charlie Sheen

Születési neve: Carlos Irwin Estevez

A híresség úgy döntött, hogy szintén színész apja nyomdokaiba lép, aki eredeti nevét – Ramon Antonio Gerardo Estevez – Martin Sheenre változtatta. A sztár testvérei, Emilio, Ramon és Renée, akik szintén színészi pályára léptek, meghagyták születési nevüket.

Miley Ray Cyrus

Születési neve: Destiny Hope Cyrus

Miley névváltozása gyerekkori becenevéből jött, ami a Smiley (mosolygós) volt. A Ray-t pedig politikus nagypapája, Ronald Ray Cyrus iránti tiszteletből vette fel.

Forrás: AFP/Frazer Harrison

Nina Dobrev

Születési neve: Nikolina Konstantinova Dobreva

A bolgár származású színésznő a könnyebb megjegyezhetőség és kiejtés miatt változtatta meg a nevét.

Paul Wesley

Születési neve: Paweł Tomasz Wasilewski

Vámpírnaplós kollégájához, Nina Dobrevhez hasonlóan az egyszerűsítés vezette a színészt a névváltoztatásban.

Jodie Foster

Születési neve: Alicia Christian Foster

Szintén egy kiskori becenév ragadt rá Jodie Fosterre, akit 3 testvére hívott így.

Helen Mirren

Születési neve: Ilyena Lydia Mironov

A színésznő orosz származásű édesapja változtatta meg a család nevét az 1950-es években Mirrenre.

Emma Stone

Születési neve: Emily Jean Stone

Mivel már volt egy regisztrált tag Emily Stone néven a Screen Actors Guild színészkamarában, és mivel a szabályok kimondják, hogy nem lehet névegyezés: az Emily-t Emmára változtatta a bájos színésznő, ahogy édesanyja nevezte őt kiskorában.

Forrás: fanpop.com

Jennifer Aniston

Születési neve: Jennifer Linn Anastassakis

A színész szülei, hogy elősegítsék a fiatal lány karrierjét, megváltoztatták az apától örökölt görög eredetű nevet az egyszerű kiejtésű Anistonra.

Ben Kingsley

Születési neve: Krishna Pandit Bhanji

Attól félve, hogy az idegen hangzás hátráltatja majd a karrierjét, a színész apja és nagyapja becenevét tette össze: így jött ki a Ben Kigsley.

Kandász Andrea lánya inkább tűnik a műsorvezető húgának, mint gyermekénekhttp://www.life.hu/sztarok/20151005-kandasz-andrea-lanya-lolita-a-kandasz-travel-musorvezetoje-huganak-nez-ki.htmlKandász Andrea és Lolita olyanok, mintha testvérek lennének, de a családi kötődés persze egészen más köztük. Ők nem nővérek, hanem anya és lánya. TV + Sztárok--Bréking! Caramel visszavonul - Nem áll színpadra semhttp://www.life.hu/sztarok/20151006-caramel-enekes-nagy-bejelentest-tett-ugy-dontott-visszavonul-szunetelteti-karrierjet-es-csaladjara.htmlAz énekes megdöbbentő vallomást tett: úgy döntött, szünetelteti a karrierjét. TV + Sztárok--Kárász Róbert pikáns lesifotót készített Demcsák Zsuzsárólhttp://www.life.hu/sztarok/20151006-karasz-robert-a-tv2-mokka-musorvezetoje-lesifotot-keszitett-demcsak-zsuzsa-szexi-labarol.htmlA TV2 Mokka adásában forrt a levegő, ez pedig a szexi Demcsák Zsuzsának volt köszönhető, akinek formás lábai műsorvezetőtársát is megihlették. TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - OrigoFriderikusz Noszály Nagy Ő Sándorról: "Ilyen rosszul még soha senki nem főzött"http://www.life.hu/sztarok/20151006-friderikusz-szerint-noszaly-sandor-rosszul-foz.htmlIsmét érdekes lesz Friderikusz Sándor műsora, az Összezárva Friderikusszal. Az egykori Nagy Ő-t, Noszály Sándort látja ugyanis vendégül vasárnap a műsorvezető-riporter. TV + SztárokOrigoTárskereső oldalon éltek vissza Iszak Eszti nevével és arcávalhttp://www.life.hu/sztarok/20151005-tarskereso-oldalon-eletek-vissza-iszak-eszti-nevevel-radics-gigi-is-porul-jart-mar.htmlA Life.hu riportere Iszak Eszterrel, Radics Gigivel és Puskás Petivel arról beszélgetett, hogy mi a teendő akkor, ha a közösségi oldalakon kamuprofilokat hoznak létre a nevükben. Azt is elárulták, mi zavarja őket ezekben a legjobban.TV + Sztárok--Bebe: "Amit a zsűri néha elfelejt: nem kritizálni kéne..."http://www.life.hu/sztarok/20151005-bebe-esett-ki-a-sztarban-sztarbanbol.htmlLenyűgöző produkciója ellenére Bebének kellett vasárnap este távoznia a Sztárban sztár show-ból. Az énekes nem titkolta véleményét. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.