Nem a hagyományoknak megfelelően temetik el Göncz Árpádot

Forrás: MTI/Cseke Csilla -
temetés Óbuda Göncz Árpád köztársasági elnök sír
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A volt köztársasági elnök maga kérte, hogy ne államfői helyre helyezzék örök nyugalomra.

Göncz Árpádot a hagyományoktól eltérően nem államfői helyre, a Fiumei úti Nemzeti sírkertben helyezik végső nyugalomra, hanem az Óbudai temetőben, ahol többek között Bibó István és Litván György is nyugszik - írja az Origo.

Forrás: MTI/Cseke Csilla

Vásárhelyi Mária jó viszonyt ápolt Göncz Árpáddal, a Facebookon azt is megírta, hogy a temetésen nem lesz állami protokoll.

Göncz Árpád családja tegnap arról tájékoztatta az Országgyűlés Hivatalát, hogy a volt köztársasági elnököt 2015. november 6-án 15 órakor helyezik végső nyugalomra az Óbudai temetőben. A gyászszertartáson - végakaratának megfelelően - az egykori rabtárs Mécs Imre és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát búcsúztatja a 94. életévében, október 6-án elhunyt volt államfőt. Göncz Árpád temetéséről bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Rejtélyes lezuhant gépre és emberi maradványokra bukkant egy kisfiúhttp://www.life.hu/news/20151014-rejtelyes-lezuhant-gepre-es-emberi-maradvanyokra-bukkant-egy-kisfiu.htmlEgy 13 éves fiú talált rá egy repülőgép roncsaira Sugbay szigetén. Úgy sejtették, az eltűnt maláj gép darabjai azok, de a hatóságok kételkedtek. A fiú elképesztő részleteket mondott a sajtónak. News--Seprűnyéllel erőszakolták halálra a korábban pedofília miatt elítélt férfithttp://www.life.hu/news/20151015-seprunyellel-eroszakoltak-halalra-egy-korabban-pedofilia-miatt-elitelt-ferfit.htmlA rendőrség elfogta azt a négy embert, akik szexuálisan bántalmazták a 63 éves Terry Oldmant, miután megtudták, hogy a férfi korábban nemi erőszakot követett el egy fiatal lányon. NewsOrigoLajcsi felesége: "Nem vagyunk sumák emberek"http://www.life.hu/news/20151014-lagzi-lajcsi-felesege-elmondta-hogy-sem-a-ferje-sem-o-nem-sumak-emberek-es-nem-ertik-a-megalazo.htmlA mulatós zenész felesége a TV2 Tények című műsorában mondta el véleményét előzetes letartóztatásukról. News--Teljesen leégett a Testnevelési Egyetem sportcsarnokahttp://www.life.hu/news/20151015-a-testnevelesi-egyetem-sportcsarnoka-leegett.htmlKigyulladt a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten az Alkotás utcában csütörtök hajnalban. News--Brutális átverés! Eljátszották egy négyéves kisfiú halálát az anyja előtthttp://www.life.hu/news/20151014-durva-atveressel-sokkoltal-az-edesanyat-eljatszottak-a-kisfiu-halalat.htmlSzörnyű pillanatokat okozott feleségének Roman Atwood, amikor egy stáb segítségével eljátszatta, hogy gyermeke egy quad-baleset következtében életét vesztette. Az anya teljesen kiborult. NewsOrigoLetartóztattak egy kecskét Ausztráliában – Videó!http://www.life.hu/news/20151014-letartoztattak-egy-kecsket-ausztraliaban.htmlLakossági bejelentés alapján tartóztatták le az elszabadult kecskét, aki minden erejével és hangjával igyekezett ellenállni a rendőri intézkedésnek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.