Teljesen leégett a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
katasztrófavédelem tűzoltóság Testnevelési Egyetem tűz sportcsarnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kigyulladt a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten az Alkotás utcában csütörtök hajnalban.

A katasztrófavédelem arról tájékoztatott, hogy az épület teljes terjedelmében ég, a tűz a szomszédos épületre is átterjedt.

A rendőrök az Alkotás utcát a Márvány utca és a BAH csomópont között, valamint a Győri utat a Márvány utca és a Csörsz utca között teljes szélességében lezárták az oltás idejére. A villamosok sem jártak, de a forgalom azóta elindult.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a budapesti tűzoltókat nem sokkal reggel öt óra után riasztották, hogy ég a Testnevelési Egyetem háromezer négyzetméteres sportcsarnoka az Alkotás utcában.

Több mint hatvan tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén. A sportcsarnok teljes terjedelmében ég. A tűzoltók csak kívülről tudják oltani, mivel nem tudnak az épületbe bemenni. „A sportcsarnok gyakorlatilag menthetetlen” - fogalmazott a szóvivő. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Elmondta: a tűzoltók tíz gépjárművel érkeztek a helyszínre, és tizenhat vízsugárral oltották a tüzet. A lángok átterjedtek a sportcsarnok melletti többszintes épületre is, aminek a homlokzata lángolt, a nagyobb károkat itt azonban sikerült megakadályozni.

Kisdi Máté közölte: a helyszínen személyi sérülés nem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.