"Kiment a szobából, de jobban is tette" – mondja Berki Krisztián Friderikusz Sándorról, aki szerinte megragadt egy szinten.

A vasárnap este adásba kerülő Összezárva Friderikusszal című műsorban kis híján ugyanaz történt, mint Árpa Attila esetében. Ezúttal azonban nem a vendég, hanem Friderikusz Sándor hagyta el a stúdiót. Az ok: Berki Krisztián. 

Forrás: TV2, Zsigmond László/Life.hu

A XXI. század polihisztora sokáig tartotta magát, ami a provokatív kérdéseket illeti, ám a jelek szerint Fridi hamarabb belefáradt a verbális huzavonába. Berki a Borsnak azt is elmondta, ő hogyan élte meg mindezt. 

"Azzal kritizált, hogy nem adakozom" – emlékezett. "De nehogy már az a Friderikusz Sándor mondja meg nekem, hogy mikor és kinek adakozzak, akinek van egy villája meg egy penthouse lakása. Egyébként is, ha pénzt ad az ember, azzal csak tüzet olt, a problémát magát sosem oldja meg. Ő nem így gondolta, kiment a szobából, és jobban is tette. Legalább volt egy kis időm arra, hogy aludjak egy picit" – mondta Berki. 

Persze a "mikroalvását" sem fogadta ki­törő örömmel Fridi, mi­után visszatért hozzá a fürdőszobából. Berki mindenesetre azt reméli, lehet folytatása kettejük kapcsolatának. 

"Mindent egybevetve sok a hasonlóság közöttünk. Sándornak már csak azt kellene megtanulnia, hogy változni muszáj. Valamit elért húsz-huszonöt éve, de megmaradt azon a szinten, azt próbálja fényezni, polírozni. És azt is meg kell tanulnia, hogy el lehet fogadni mások véleményét. Neki ez nem mindig megy" – mondta a ma­csó, aki viszont azt nem tagadta, hogy kérdezéstechnikáját szívesen megtanulná a tévéstől. 

A lap megpróbálta szóra bírni a másik felet is a műsorban történtek kapcsán. A sajtóügyeket intéző munkatárstól az alábbi válasz érkezett: "Nincs mit mondania Friderikusz Sándornak."