A Természetvédelmi Világalap legfrissebb jelentése szerint hamarosan minden fogyasztó érezni fogja majd a klímaváltozás hatásait.

Kávé, csoki, narancs, banán és mogyoró – szeretjük őket, igaz? Sajnos a a Természetvédelmi Világalap legfrissebb jelentése szerint egyre kevesebbszer engedhetjük meg magunknak, hogy élvezzük őket. A Vihar előtti csend címen kiadott munka ugyanis ezen élelmiszereken keresztül mutatja be a klímaváltozás hatásait – írja az Origo.

Pedig szeretjük, igaz?Forrás: Thinkstock

„A klimatikus körülmények változása, valamint az olyan extrém időjárási jelenségek, mint az aszályok vagy épp az árvizek már jelenleg is számos mezőgazdasági termény hozamának csökkenéséért felelősek. Arra számíthatunk, hogy a jövőben további terméskiesést tapasztalhatunk a változások következtében.

Az éghajlatváltozás negatív hatásai ugyanis a jövőben tovább fognak erősödni, a globális felmelegedés és az ehhez történő alkalmazkodás mértékétől függően– mondta el a WWF Németország éghajlatváltozási szakértője, Thilo Pommerening. A jelentés szerint amennyiben nem kezdünk el tenni a globális felmelegedést okozó üvegházhatású gázok kibocsátása ellen, a ma még leggyakrabban fogyasztott élelmiszerek egy részéhez sokkal nehezebb lesz hozzájutni a jövőben.