A világűrben fog maratont futni egy brit űrhajós

Forrás: MTI/EPA/NASA/ -
futópad maraton űrhajós világűr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tim Peake brit űrhajós a világon elsőként tesz kísérletet arra, hogy a híres londoni maratonnal egy időben, futópadon teljesíti a 42,2 kilométeres távot.

Peake a Nemzetközi Űrállomáson teljesítendő 173 napos küldetése idején próbálkozik a maraton "digitális változatával". Futás közben képernyőn követi, ahogy a londoni maraton több mint 37 ezer résztvevője végigfutja a távot.

Forrás: MTI/EPA/NASA/

A súlytalanság leküzdésére Peake hátizsákhoz hasonló, rugalmas hámot erősít magára, ami a futópadon tartja mozgás közben. "A londoni maraton világra szóló esemény. Terjesszük ki a világűrre is! - fogalmazott az asztronauta.

Peake 1999-ben már futott a londoni versenyen, ideje 3 óra 18 perc lett. A 2016-os londoni maratont április 24-én tartják.

Elképesztő fotó! Így szoptatja a mókust egy fiatal nő http://www.life.hu/news/20151204-ilyet-meg-nem-lattal-mokust-szoptat-az-amazonas-videken-elo-no-foto.htmlA dél-amerikai Amazonas vidékén élő törzsek közül még sokan olyan nomád körülmények között élnek, ami a mai 21. századi civilizáció számára szinte felfoghatatlan. Itt előfordulhat, hogy ember táplál állatot. News--Közlekedők figyelem! Autó ütközött a HÉV-vel a Soroksári útonhttp://www.life.hu/news/20151204-baleset-lassitja-a-kozlekedest-a-soroksari-uton-hev-utkozott-autoval.htmlÉrdemes elkerülni a Soroksári utat, baleset miatt nagy dugóra kell számítani. News--Ilyen élethű robotot még nem láttál: Elképesztő fotók! http://www.life.hu/news/20151204-letrehoztak-a-vilag-egyik-legszexibb-robotjat-felelmetesen-elethetu-foto.htmlGeminoid F külsőre egy 20-as éveiben járó nőre hasonlít. A kínai nemzetközi robotikai konferencián szó szerint ellopta a show-t. NewsReeva Steenkamp édesanyja: „Oscar Pistorius meg fog fizetni ezért a bűnéért"http://www.life.hu/news/20151204-oscar-pistorius-lelott-baratnojenek-edesanyja-megszolalt-a-paralimpikon-elitelese-utan.htmlA paralimpikon lelőtt exbarátnőjének édesanyja, June Steenkamp megkönnyebbült, hogy lánya nem a semmiért veszítette életét. NewsAFPFolytatódik a legsikeresebb pornószínész, James Deen erőszakolós botrányahttp://www.life.hu/news/20151204-james-deen-pornoszinesz-megeroszakolos-botranya-tovabb-folytatodik.htmlMár a hetedik nő gyanúsította meg a pornóvilág Ryan Goslingjának kikiáltott felnőttfilmest azzal, hogy megerőszakolta őt a színész. News--Mi jöhet még? Továbbgyűrűzik Lajcsi kálváriája - Saját benzinkút volt a birtokán...http://www.life.hu/news/20151204-galambos-lajosnak-sajat-benzinkutja-is-volt-a-birtokan-megszolalt-az-ugyvedje.htmlLapinformációk szerint a NAV munkatársai a napokban azért jelentek meg a mulatós legenda vidéki birtokán, mert alapos okkal azt gyanították, hogy Lajcsi boldogasszonypusztai háza mellett egy külön benzinkút üzemel. NewsFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.