Johnny Depp felesége, Amber Heard személyesen akar az ausztrál bíróság elé állni jövőre, amikor a kutyáik illegális bevitelével kapcsolatos ügyet tárgyalják. A színésznőt akár 10 év börtönre is ítélhetik. 

Egyelőre nem tudják pontosan, hogy a bíróság mikor tárgyalja a karanténtörvény megsértése miatti ügyet - idézte az abc.net ausztrál hírportál Joan White bírót, aki egy southporti meghallgatáson nyilatkozott a sajtónak.

Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

A 29 éves színésznőt azzal vádolják, hogy illegálisan, az ország biobiztonsági törvényeit megszegve csempészte be Ausztráliába két yorkshire terrierjét, Boo-t és Pistolt egy magánrepülőgép fedélzetén, amikor meglátogatta a Karib-tenger kalózai ötödik epizódját forgató férjét.

Heard ügyvédje azt közölte a southporti bírósággal hétfőn, hogy kliense szeretné, ha a tárgyalás a jövő év elején lenne. Az ausztrál ügyészség 12 tanút fog a bíróság elé idézni, nevük egyelőre nem ismeretes, de az ausztrál lapok szerint egyikük Depp lehet.

Joan White bíró szerint az év eleji tárgyalás kérését a bíróságok leterheltsége miatt nehéz lesz teljesíteni. A színésznő akár tíz év börtönbüntetést vagy 100 ezer ausztrál dollár (20,9 millió forint) pénzbírságot is kaphat a kiskutyák beviteléért.