Meghalt a világ egyik legjobb női hegymászója

Forrás: alpinist.com -
Tanigucsi Kei hegymászó Japán meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tanigucsi Kei hétfőn tűnt el hazájában, Hokkaidó sziget egyik hófödte hegycsúcsán.

Meghalt a világ egyik legtapasztaltabb női hegymászója, Tanigucsi Kei - írja az MTI. A 43 éves hegymászónő hétfőn tűnt el hazájában, amikor négy férfival együtt mászta meg a Daiszecuzan vulkanikus csúcsainak egyikét, az 1984 méteres Kuro-hegyet.

Forrás: alpinist.com

Akkor veszett nyoma, amikor pihenés céljából leoldotta magáról az őt társaihoz rögzítő kötelet. Keresésére induló társai megcsúszás nyomait fedezték fel, és egy ködbe burkolózó lejtőn találtak egy pár kesztyűt, amely valószínűleg az övé volt.

A haldokló Tanigucsit egy nap múlva, kedd délelőtt találták meg a mentők. A hegymászónőt kórházba szállították, de már nem tudtak rajta segíteni.

Tanigucsi Kei az első nőként nyerte el 2009-ben az Arany Jégcsákány-díjat (Piolet d'Or), az extrém hegyi sportokban felmutatott rendkívüli teljesítményekért járó egyik legrangosabb elismerést. A világ legmagasabb hegyét, a Mount Everestet 2007-ben mászta meg. A japán hegymászószövetség szerint Tanigucsi a világ egyik legrutinosabb női alpinistája volt. A hokkaidói hegyekben telente olykor szélsőségesen zord, az alpesi hegyekben előfordulóhoz hasonló klíma uralkodik.

Gyógyíthatatlan tüdőrákkal diagnosztizálták a sportmániás, dohányzásellenes fiatal lánythttp://www.life.hu/drlife/20151210-alisha-barnettet-tudorakkal-diagnosztizaltak-annak-ellenere-hogy-soha-nem-dohanyzott.htmlA 28 éves Alisha Barnett rejtélyes köhögéséről sokáig nem tudták megmondani az orovosok, hogy mi okozza. Végül kiderült, hogy tüdőrákja van, pedig egy szál cigarettát sem szívott el életében, ráadásul a sport megszállottja. Dr. Life--Mindenórás párja várta haza a halálba zuhant magyar hegymászóthttp://www.life.hu/news/20151109-a-halalba-zuhant-hegymaszot-mindenoras-varandos-felesege-varta-haza.htmlMindenórás várandós felesége várta haza a barlangban halálba zuhant, 36 éves B. Gergelyt. NewsAFPHogy kell kinéznie egy sportolónak? http://www.life.hu/ez-zsir/20151210-elsportolok-teste-howard-schatz-fotos-kepei.htmlHogy kell kinéznie egy élsportolónak? Kötelező a tökéletes test? De meg lehet pontosan határozni, milyen is az valójában? Howard Schatz egy remek fotósorozattal mutatta be nemrég, mennyiféle lehet az izmos test, szálkás alak. Ez Zsír!--Újra megnyitották a Mount Everestet a hegymászók előtthttp://www.life.hu/news/20150824-a-mount-everest-ujra-megmaszhato-az-aprilisi-foldrenges-utan.htmlNégy hónappal a számos halálos áldozatot követelő nepáli földrengés után újra megnyitották a hegymászók előtt a Mount Everestet, a világ legmagasabb hegycsúcsát.NewsThinkstock"Ez az évem látványos volt" - Serena Williams 2015 sportemberehttp://www.life.hu/sztarok/20151216-serena-williams-a-noi-teniszezok-vilagranglistajat-vezeto-sportolo-az-ev-sportembere.htmlAz amerikai Sports Illustrated magazin hétfőn nyilvánosságra hozta, hogy a női teniszezők világranglistáját vezető Serena Williamset választották a 2015-ös év sportemberévé. TV + SztárokAFPKét 1970-ben eltűnt japán hegymászó maradványait azonosították Svájcbanhttp://www.life.hu/news/20150807-ket-1970-ben-eltunt-japan-hegymaszo-maradvanyait-azonositottak-svajcban-a-matterhornnal.htmlKét 1970-ben eltűnt japán hegymászó maradványait azonosították a svájci Matterhornnál.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.