Mivel egyszer már elhangzott a nyilvánosság előtt az együttes dala, nem szállhatnak versenybe az Eurovíziós Dalfesztivál színpadáért. A zenekar koncertszervezője elmondta: szakmai dolgot sejtenek a háttérben.

Nemrég a Life.hu is beszámolt róla, miszerint A Dal egyik indulóját, a Misztrál zenekart kizárták a szervezők a versenyből, miután nemrég kiderült: 2015 nyarán egyszer már hallhatta a közönség a számukat.

Fotó: Zirig Árpád

Az együttes, aki helyett Singh Viki fog színpadra lépni, koncertszervezője, Török Máté a Borsnak elmondta: csak egyszer hangzott el a számuk a saját fesztiváljukon, azóta pedig teljesen átdolgozták.

"Szomorúak vagyunk, mert egyrészt ez a műsor egy remek fórum lett volna annak bemutatására, hogy mennyire változatos és milyen sok lehetőség van ebben a műfajban, ne skatulyázzák be. Másrészről csalódottak vagyunk, mert szakmai dolgot sejtünk a dolgok hátterében.Nem akarunk vádaskodni, de elképzelni nem tudom, ki lehetett az a jóakaró, aki egy ilyenre felhívta a bizottság figyelmét" - mondta el a lapnak Török Máté, aki hozzátette: ennek ellenére nem keserednek el, a zenekar ugyanis immár 18 éve működik, és ezután is fog.