Fehérpamacsos selyemmajmok születtek a Gyöngyösi Állatkertben

Forrás: MTI -
selyemmajom állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kis majomkölykök nyolcnaposak. 

A fehérpamacsos selyemmajmot vagy más néven közönséges selyemmajmot Magyarországon is sok helyütt, így a Budapesti Állatkertben, a Debreceni állatkertben, a Miskolci állatkertben, a Győri állatkertben, a Veszprémi Állatkertben a Nyíregyházi Állatparkban, Szegedi Vadasparkban is tartják.

Forrás: MTI


Eredeti élőhelyén az erdőirtás fenyegeti, így ott és veszélyeztettnek minősül. Új hazájában, Brazília déli részén azonban széles körben elterjedt faj. Jól képes alkalmazkodni az ember által megváltoztatott körülményekhez, másodlagos erdőkben illetve bozótosokban is megél, sőt olykor nagyvárosok külső kerületeinek kertjeiben vagy parkjaiban is megtelepszik. Fogságban a többi karmosmajomhoz hasonlóan kedvelt és minden bizonnyal ez a leggyakrabban tartott faj. Állatkertekben szinte közönséges fajnak számít, sőt olykor magánszemélyek is tartják, bár tartása különleges táplálékigénye miatt nem könnyű feladat. Az 1960-as évek óta tartják kísérleti és társállatként.

Forrás: Wikipedia

Vigyázzatok! Az időjárás most nem kedvez a szabadtéri programoknakhttp://www.life.hu/news/20160109-csuszos-jeges-utak-a-fovarosban-es-pest-megyeben.htmlAz ónos eső miatt több helyen kell csúszós, jeges útszakaszokra számítani a fővárosban és Pest megyében szombaton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ és a rendőrség.News--Az internet új sztárja: a macskamajomhttp://www.life.hu/news/20160108-az-internet-uj-sztarja-a-macskamajom.htmlElképesztő japán videó járja be az internetet. A majomjelmezben banánt majszoló macskát a feltöltés óta közel egymillió-háromszázezren nézték meg, az állatbarátok pedig meg is osztották a közösségi oldalukon. Legalábbis egy részük, ugyanis sokak szerint nem más ez, mint állatkínzás cukiság mögé rejtve. NewsOrigoBeperelték az ismert magyar humoristáthttp://www.life.hu/news/20160108-beperelte-az-ismert-magyar-humoristat-varga-ferenc-jozsefet-donaszy-magda-fia.htmlDonászy Magda költőnő fia beperelte Varga Ferenc Józsefet beperelte. Az ok: a humorista sokszor használta a néhai költőnő nevét a kabarétréfáiban. News--Tragédia! Megtalálták a brit színésznő, és két gyermeke holttestét http://www.life.hu/news/20160108-sian-blake-es-gyermekei-holtestere-bukkantak-a-rendorok-gyilkossagi-ugyben-nyomoznak.htmlValószínű, hogy Sian Blake brit színésznő és két gyermeke földi maradványait találták meg a rendőrök, jelenleg a családfőt keresik. News--Terrorban tartott egy egész boltot a kitartó cica - Fotó!http://www.life.hu/news/20160108-macska-tartott-rettegesben-egy-boltot-londonban-a-cica-mindig-visszater-foto.htmlA szőrgombóc már tavaly novemberben is okozott kellemetlenségeket az üzlet dolgozóinak, de akkor sikerült őt nagy nehezen kitessékelni. Pár napja azonban visszatért! News--„Tudtam, hogy robbantani fog” – Így készült Charlotte Cosby meztelen szelfijehttp://www.life.hu/news/20160108-charlotte-cosby-a-geordie-show-valosagshow-sztarja-meztelen-szelfije-igy-keszult.htmlEgyetlen szelfivel sikerült felrobbantania az internetet a népszerű brit valóságshow-sztárnak, aki pucér alsótestét tette közszemlére Instagramján. Charlotte Cosby elárulta, mi vette rá a kedélyborzoló tettre. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.