Magyar idő szerint ma éjjel adják át a Golden Globe-díjakat Los Angelesben, a legjobb idegen nyelvű filmek között a Saul fia című magyar alkotás is esélyes.

Hetvenharmadik alkalommal osztja ki az Oscar-díj előfutárának tekintett elismeréseit a Hollywoodban akkreditált újságírók szervezete (HFPA). A ceremónia házigazdája ismét a csípős nyelvű Ricky Gervais lesz - írja az MTI.

Ricky Gervais már többször volt a Golden Globe-díjátadó házigazdájaForrás: AFP/2009 Getty Images/Kevin Winter

A filmes mezőnyben a drámák között a Carol, a Mad Max - A harag útja, A visszatérő, A szoba és a Spotlight, míg a vígjáték és musical műfajban A nagy dobás, a Joy, a Mentőexpedíció, A kém és a Kész katasztrófa verseng. A színészi kategóriákban A visszatérő című film sztárját, Leonardo DiCapriót és a Carol című leszbikus románc címszereplőjét, Cate Blanchettet emlegetik a biztos befutók között.

Exkluzív! Vajna Tímea tudósít a Life.hu-nak a díjátadóról

A 73. Golden Globe-díjátadó helyszíni tudósítója Vajna Tímea lesz - bővebb információkért kattints ide!

A legjobb idegen nyelvű film díjáért Nemes Jeles László Saul fia című alkotása is versenyben van. Magyar jelölt évtizedek óta nem került Golden Globe-közelbe. A holokausztdráma mellett a Legújabb testamentum című luxemburgi-francia-belga, az El club című chilei, a Miekkailija című finn és a Mustang című francia dráma szerepel a mezőnyben. A HFPA sorozatokat is jutalmaz és életműdíjat is átad, utóbbit ezúttal Denzel Washington kapja.