Fésűs Nelly párját, érthető módon, igencsak felzaklatta saját halálhíre. Az ismert üzletemberben tényleg majdnem megállt az ütő, amikor az önkormányzat megindította a hagyatéki eljárást. Bankja ugyanis azt jelentette: Vajtó meghalt.

Furcsa hívást kapott az önkormányzattól Vajtó Lajos. A hagyatéki ügyintéző kereste az ereje teljében lévő édesapát, és azt kérdezte tőle, hogy él-e még - írja a Blikk. A banknak ugyanis egy szomszéd mondta azt, hogy Vajtó már nem él...

Fésűs Nelly és Vajtó LajosFotó: Schmidt Barbara/Life.hu

"Azt mondta, örül, hogy felvettem a telefont. Mondtam neki, hogy így szokás, ha valaki hív, fogadom, vagy ha nem tudom, később visszahívom - reagált Fésűs Nelly férje, akinek hamar elszállt a jó kedve, amikor kiderült, miért is keresik a hivatalból.

"Azt mondta az ügyintéző, örült, hogy én vettem fel a telefont, mert a legrosszabbra is felkészült, és tudja, hogy van egy pici kislányom, nagyon aggódott értünk. Na, így derült ki, hogy a bankom szerint meghaltam. Nem akartam hinni a fülemnek - taglalta elképedve Vajtó, akit még mindig felzaklat a történet.

Az üzletember számláját így mindenféle utánajárás nélkül megszüntették és értesítették az önkormányzatot is a szomorú hírről.

"Mérhetetlen dühre gerjedtem, és írtam nekik egy hosszú, nem túl megértő levelet. Erre válaszul azt kaptam tőlük, hogy az éves egyenleg-ellenőrzésnél nem találtak otthon, az egyik lakó pedig azt mondta, meghaltam" - magyarázta Vajtó, majd feltette a költői kérdést:

ennyi elég ahhoz, hogy az embert halottnak nyilvánítsák?"

Fésűs Nelly családjaForrás: Facebook/Mokka

Felháborítónak tartja, a mondvacsinált magyarázatot, amiből egy szó sem igaz. Lajos a lapnak elmondta, még egy bocsánatkérést sem kapott a banktól, de legalább az­óta újra él a számlája, és hozzáfér a pénzéhez is.

"A vicc az egészben, hogy megszabadulni sem tudok tőlük, ha ki akarnám venni a pénzemet és felszámolni a számlámat, az jókora költséggel járna. Még én fizessek nekik, amiért hibáztak? Nevetséges! Ha az önkormányzatnál nem olyan lelkiismeretesek, hogy felhívnak, élek-e még, akkor elindul a hagyatéki eljárás? Mondanom sem kell, hogy a családom hogy érezte magát" - tette hozzá a vélt megboldogult, majd lekopogta:

akinek a halálhírét keltik, az sokáig él.