Idén lesz 19 éve, hogy meghalt Károly herceg első felesége, a szívkirálynőként emlegetett Diana hercegné, akinek élete a mai napig foglalkoztatja a nyilvánosságot. Íme, néhány titok, amelyet valószínűleg nem tudtál Diana hercegné fiatalkoráról.

9 éves koráig magántanuló volt
Diana hercegné gyermekkorában még bevett szokásnak számított a brit arisztokrata családokban, hogy otthon oldják meg csemetéik taníttatását. Diana szülei válása után először a norfolki Riddlesworth Hallba járt, később pedig a bentlakásos West Heath iskolába került.

Forrás: AFP


Nem tartozott az legjobb tanulók közé
Miután 16 éves korában megbukott két tantárgyból, édesapja egy svéd iskolába íratta be lányát. Egy rövid ideig itt végezte tanulmányait, később azonban ő maga ragaszkodott ahhoz, hogy hazatérjen.

Takarítónőként is dolgozott
Miután befejezte tanulmányait, egy darabig takarítónőként és bébiszitterként dolgozott. Később felvették a Young England School pedagógusának.

Forrás: Northfoto


Balett-táncosnak készült
Kisgyermekként balettozott, ám ahogy növekedett, a magassága miatt le kellett tennie álmáról.

Nagymamája, Ruth Fermoy a királynő édesanyjának volt az udvarhölgye
Lady Fermoy 40 éven át szolgálta a brit királyi családot. Jó barátnője volt az anyakirálynőnek, Erzsébet királynőnek – valószínűleg ez az ismertség miatt is ösztönözték arra unokáikat, Károly herceget és Dianát, hogy házasodjanak össze.