Szexuális zaklatás miatt előzetesben egy nyíregyházi tanár

iskola rendőrség tanár szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előzetes letartóztatásba helyezett egy kollégiumi tanárt a személyi szabadság megsértése, valamint két rendbeli szeméremsértés vétsége miatt a bíróság.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított kollégiumi tanárként dolgozik az egyik nyíregyházi szakközépiskolában, ahol a 18 évet be nem töltött sértetteket több alkalommal átölelte, és a 2015-2016-os évben rendszeresen kapcsolatot kezdeményezett egy közösségi oldalon keresztül, bizalmas üzeneteket küldött a fiataloknak.

Forrás: Thinkstock

A sértettek nyíltan nem merték visszautasítani a gyanúsított közeledését, mert attól tartottak, hogy az hátrányt okoz számukra a kollégiumban, illetve az iskolában.

A bíróság álláspontja szerint a cselekmények jellege és az elkövetés körülményei miatt megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított további sértettek sérelmére is követett el hasonló bűntetteket, vétségeket. Továbbá szabadlábon hagyása esetén a tevékenységét folytatná, illetőleg a sértettek és a tanúk befolyásolásával nehezítené, veszélyeztetné a bizonyítás menetét. A bíróság minderre tekintettel rendelte el az előzetes letartóztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.