A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a 22 éves férfit, aki késsel támadt egy kórházi ápolóra.

A férfit kedd éjjel egy fővárosi szórakozóhelyről erősen ittas állapotban szállították be a kórházba, ahol már az elhelyezésekor agresszív magatartást tanúsított  - mondta el Ibolya Tibor főügyész az MTI-nek.

A kép illusztráció.Forrás: Thinkstock

Állapotát óránként ellenőrizte egy ápoló, akit hajnali 4 óra körül a férfi minden előzmény nélkül egy magánál tartott késsel megtámadott: a hasa irányába csapott, ennek következtében a kórházi dolgozó könnyebben megsérült.

A nyomozást a XX. kerületi rendőrkapitányság végezte, annak nyomán a kerületi ügyészség a férfit még az őrizet ideje alatt bíróság elé állította. A bíróság a váddal egyezően állapította meg a férfi bűnösségét és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását három évre felfüggesztette.

A tárgyaláson eljáró ügyész fellebbezett az ítélet ellen, letöltendő börtönbüntetést kérve az elkövetőre - áll a közleményben.