Allergiás reakció miatt halt meg műtét közben a pécsi egyetemista

Forrás: Thinkstock -
halál műtét Pécs allergiás reakció gyógyszer kartörés roham egyetemista Pécsi Egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eltörte a karját, ezért operálni kellett a 24 éves egyetemista fiút, aki műtét közben allergiás rohamot kapott, megfelelő gyógyszer híján azonban nem tudtak segíteni rajta.

Mentő vitte a traumatológiára a 24 éves egyetemista fiút, akinek szkanderozás közben tört el a felkarcsontja tavaly januárban.

A fiatalember, aki az RTL Klub Híradójának riportja szerint keveset járt szórakozni, az altatás során allergiás rohamot kapott, a műtőben azonban nem volt megfelelő gyógyszer, amivel segíthettek volna rajta az orvosok. Az egyetemista a műtőasztalon veszítette életét.

A család beperelte a kórházat, ügyvédjük pedig szakvéleményt kért be, amely szerint az ilyen esetekre a műtőben tartani kellene megfelelő szert, és az allergiás reakciót követően 20 percen belül be kellene adni azt a páciensnek a testsúlyának megfelelő dózisban. A Híradó felkereste az érintett kórházat, tartanak-e a műtőben a szerből, akik az eljárás végéig nem kívántak nyilatkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.