Elhunyt az amerikai bestsellerszerző, Pat Conroy

Forrás: Facebook/Pat Conroy -
bestseller regény Pat Conroy író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legsikeresebb amerikai író a múlt hónapban jelentette be, hogy hasnyálmirigyrákban szenved. Sajnos feladta a küzdelmet.

A 70 éves dél-karolinai író családja körében halt meg pénteken. A rajongók és barátai tele vannak szomorúsággal és fájdalommal, hiszen egy nagyszerű és tehetséges ember távozott.

Forrás: Facebook/Pat Conroy

Pályája elején még ő maga sem számított arra, hogy regényeiből világszerte több mint 20 millió példányt adnak el. Leghíresebb könyvét, a Hullámok hercegét magyar nyelvre is lefordították - írja az Origo.

"Azért írok, hogy megmagyarázzam magamnak az életem.Csak észrevettem, hogy mikor ezt teszem, mások is megértik a sajátjukat"- mondta egy interjúban Conroy, akinek regényei bővelkednek az önéletrajzi elemekben.

Forrás: Facebook/Pat Conroy

A katonai családban nevelkedett író műveiben rendre felbukkan a zsarnoki apafigura, valamint a katonai iskolában eltöltött nehéz évek is. Hat testvérével és szüleivel együtt rengeteget költözködtek az USA különböző katonai támaszpontjai között. Ezen élményeit felidézte a The Great Santini című regényében, amiről az író így nyilatkozott:

"Úgy nőttem fel, hogy gyűlöltem apámat. Hatalmas meglepetésként ért, mikor a regény megjelenése után rádöbbentem, hogy milyen egy rendkívüli ember nevelt fel" - mondta Conroy apja halála után.

Rajongók, figyelem! Lady Gaga visszatér a képernyőre http://www.life.hu/kult/20160305-lady-gaga-visszater-az-amerikai-horror-story-cimu-sorozatba-veres-produkciok-varhatok.htmlAz énekesnő egy rádiós interjúban beszélt arról, hogy bár a zene a mindene, a tévés szereplések is felkeltették az érdeklődését. Gaga hamarosan újra az Amerikai Horror Story csapatát erősíti. Kult--Elbűvölő történettel tér vissza a Némó nyomábanhttp://www.life.hu/kult/20160304-nemo-nyomaban-uj-reszenek-elozetese-meghato-pillanatok-a-mozivasznon.htmlTöbb mint tíz évvel a nagy sikerű Pixar animációs film után jön a folytatás, a Szenilla nyomában. A kis halnak ismét Ellen DeGeneres kölcsönzi a hangját. KultOrigoSokan reklamálnak A hattyúk tava budapesti előadása miatthttp://www.life.hu/kult/20160304-a-nezok-nem-elegedettek-a-hattyuk-tava-cimu-eloadassal.htmlEgyre több elégedetlen néző teszi közzé véleményét A hattyúk tava február 27-i előadásával kapcsolatban. Sokan például alig láttak valamit az előadásból, és állítólag az egyik táncosnak pocakja is volt. Kult--Unalmas lesz a Star Wars 8? Daisy Ridley elárulta a titkot http://www.life.hu/kult/20160304-daisy-ridley-star-wars-uj-reszerol-nyilatkozott-szerinte-lesznek-meglepetesek.htmlAz angol színésznő a vasárnapi Oscar-gálán rémisztgette az MTV News riporterét, miután megkérdezték tőle, hogy a rajongók mire számíthatnak majd a jövőben. KultOrigoMegérkezett az új Szellemirtók első előzetese - Videó! http://www.life.hu/kult/20160304-szellemirtok-elso-elozetes-tobb-regi-motivummal-ter-vissza-az-ikonikus-film-video.htmlAz ikonikus trilógia rebootja (azaz az első film újraforgatott verziója) már most hatalmas felbolydulást okozott a rajongók körében, hiszen a 32 évvel ezelőtti Szellemirtókból több momentum is újra látható. Kult--Szex, drogok, pia: Így készül a szerepére egy színész?http://www.life.hu/kult/20160304-extrem-video-a-szineszetrol-bret-easton-ellis-kulonleges-alkotasa-szex-es-pia.htmlBreat Easton Ellis zseniális operavideót készített, mellyel még jobban fel szeretné hívni a fiatalok figyelmét a színház kulturális fontosságára. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.