Az Oscar-díjas színész épp Pekingben népszerűsíti A visszatérő című filmjét, ahol a természet védelmének fontosságáról és Kína ebben betöltött fontos szerepéről is beszélt.

Leonardo DiCaprio köztudottan a környezetvédelem nagy élharcosa: mint a Life.hu korábban megírta, állítólag annyira komolyan veszi a dolgot, hogy még a dezodort is mellőzi, és a fürdést is igyekszik minél kevésbé túlzásba vinni.

Forrás: AFP/Frazer Harrison

A sztár éppen Kínában népszerűsíti legújabb A visszatérő című filmjét amelyért Oscar-díjat is kapott, egy Pekingben tett látogatása során pedig ismét nem tudta megállni, hogy ne szóljon pár szót a szívéhez nagyon közel álló témához. 

Igazán úgy gondolom, hogy Kína lehet a környezetért tett lépések hőse, és ő lehet a klímaváltozás elleni küzdelem hőse - jelentette ki New York Daily News szerint Leo. Hozzátette: az Egyesült Államokon túl Kína az az ország, amely jelentősen hozzájárul a környezetet veszélyeztető üvegházhatáshoz, ám az utóbbi időben több olyan lépést is tett annak érdekében. hogy visszafogja a természetre tett negatív hatásait.