Nyilvános lesz a lengyel pedofilok lakóhelye

Forrás: ANP/AFP/Roos Koole -
bűntény lengyel lakóhely pedofil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nemi erőszak elkövetőinek nyilvántartását elrendelő törvényt hagyott jóvá a lengyel parlament. A jogszabály mindenki számára elérhetővé teszi a pedofil tettek miatt elítéltek listáját, és elérhető lesz annak a községnek a neve, ahol pedofil lakik.

A nemi erőszak elkövetőinek nyilvántartását két részre osztják:

a részletes személyazonosító adatokat és fényképet is tartalmazó zárolt listához

a bíróságoknak, az ügyészségnek, a rendőrségnek, a belbiztonsági hivatalnak (ABW), a korrupcióellenes hivatalnak (CBA), a vámhatóságoknak, valamint a közigazgatási szerveknek lesz hozzáférésük.

A kép illusztráció Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

A pedofil, illetve a különös kegyetlenséggel elkövetett tettek miatt elítélteket, valamint

az emiatt büntetett előéletű személyeket a másik, nyilvánosan elérhető listán is számon tartják majd.

Itt a részletes azonosító adatok nem szerepelnek, elérhető lesz viszont annak a községnek a neve, ahol tartózkodnak.

Elhunyt Denise Robertson, a britek kedvenc nagynénijehttp://www.life.hu/news/20160401-legyozte-a-rak-denise-robertsont.htmlEgész Anglia siratja a kedvenc TV dokiját, Denise Robertsont, aki csütörtökön hunyt el hasnyálmirigyrák miatt. A britek Denise-t csak úgy becézték, hogy "agony aunt", azaz "aggódó nagynéni". NewsOrigoVégre itt a tavasz! Lassan elvonulnak az esőfelhők ishttp://www.life.hu/news/20160330-vegre-itt-a-tavasz-lassan-elvonulnak-az-esofelhok-is.htmlSzépen lassan elbúcsúzhatunk az esős időtől, bár szerdán még felhős lesz az ég, és sok helyen csapadékra is lehet számítani, de a hét további részében érkezik a napsütéses idő. News--Ők Magyarország legbefolyásosabb nőihttp://www.life.hu/news/20160331-ok-a-magyar-media-legbefolyasosabb-noi-a-forbes-szerint.htmlA Forbes négy kategóriába rangsorolta az 50 legbefolyásosabb magyar nőt az áprilisi számában. A közélet, média, kultúra területén olyan nevek szerepelnek, mint például Stahl Judit, Rubint Réka, Eszenyi Enikő, valamint helyet kapott Orbán Viktor felesége is. News--8 napon át egy dobozba zárva, 155 kilomért tett meg ez a cicahttp://www.life.hu/news/20160327-egy-cica-8-napon-at-kallodott-a-postan-egy-dobozban.htmlEgyelőre nem derült ki, hogy ki volt az, aki postára adta szegény cicát. Az állat ráadásul egy kis dobozba zárva hánykolódott, összesen 155 kilométeren keresztül. NewsThinkstock8 napon át egy dobozba zárva, 155 kilomért tett meg ez a cicahttp://www.life.hu/news/20160327-egy-cica-8-napon-at-kallodott-a-postan-egy-dobozban.htmlEgyelőre nem derült ki, hogy ki volt az, aki postára adta szegény cicát. Az állat ráadásul egy kis dobozba zárva hánykolódott, összesen 155 kilométeren keresztül. NewsThinkstockEladják a Playboyt: már nem olyan kelendő a lap pucér lányok nélkülhttp://www.life.hu/news/20160325-eladjak-a-playboy-magazint-mivel-nem-elegedettek-a-szamokkal.htmlA tulajdonosok - köztük Hugh Hefner - úgy döntöttek, megválnak a Playboy magazintól, mivel nagyon úgy tűnik, hogy pucér lányok nélkül már nem is olyan kelendő a lap. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.