Életében először ült repülőgépen A Dal 2016-os győztese, aki saját bevallása szerint emiatt jobban izgult, mint a Tel-Avivban tartott főpróba miatt.

Fehérvári Gábor Alfréd "Freddie" nemrég tért haza Tel-Avivból, ahol a stockholmi Eurovízió főpróbáját tartották Izraelben. 

Fotó: Polyak Attila - Origo

"Izraelben imádják az Eurovíziót, lényegében az esemény főpróbája zajlott itt. Sok programot zsúfoltak bele ebbe a pár napba, voltak sajtótájékoztatók, interjúk.
Imádták a dalunkat, a Pioneer-ból alig lehetett hallani valamit, mert több százan énekelték velem,a refrén kórusban szólt, fantasztikus élmény volt.Az aznap este előadott produkciók közül csak a francia és az orosz tudott minket megközelíteni" - mondta el a Mokkában adott interjújában az énekes, aki bár remekül érezte magát, a rengeteg csúszással és a késésekkel az őrületbe lehetett kergetni. 
Már a hazai előválogatón is azt éreztem, hogy ez egy dalverseny, ahol a dal versenyez, én pedig közvetítem.A célom az, hogy a lehető legmagasabb minőségben képviseljem a színeinket" - fogalmazott Freddie, akinek dalától már most hangos a külföldi sajtó.