Készülj! Vasárnap megbénul közlekedés Budapesten

Forrás: MTI/Beliczay László -
BKK lezárás buszjárat Budapest Nagy Futam közlekedés forgalomkorlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A május 1-jei Nagy Futam autós és légi parádé miatt útlezárásokra és forgalomkorlátozásra kell számítani több budai és pesti ponton is.

A Lánchíd és az Erzsébet híd forgalmát már csütörtöktől korlátozták, a BKK jelentése szerint azonban a főbb korlátozások vasárnap lépnek érvénybe.

Illusztráció Forrás: MTI/Beliczay László

Eszerint lezárják a Lánchidat, az Erzsébet hidat, a Hegyalja utat az Erzsébet híd és a Sánc utca között, a Budai alsó rakpartot az Üstökös utca és a Bertalan Lajos utca közötti szakaszon, a Fő utcát a Clark Ádám tértől a Halász utcáig, az Attila utat és a Krisztina körutat, mindkettőt a Dózsa György tér és a Döbrentei tér közötti szakaszon, a Szent Gellért rakpartot, a Kossuth Lajos utcát, valamint a Pesti alsó rakpartot a Gogol utca és a Havas utca közötti szakaszon.

A lezárt belvárosi útszakaszok elkerülésére a Nagykörút–Alkotás utca, illetve a Rákóczi híd–Könyves Kálmán körút–Hungária körút–Róbert Károly körút–Árpád híd útvonal használata javasolt.

A forgalomkorlátozások miatt változik az érintett járatok – a 2-es, a 19-es, a 41-es, az 56A villamos, az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 16-os, a 105-ös, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 133-as és a 178-as busz, továbbá a D13-as hajójárat – közlekedése. Aki Budáról a belvárosba tart, annak

május 1-jén érdemes a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban a metróvonalak egyikét, vagy a 4-es, illetve a 6-os villamost választania

- írja a bkk.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.