Megjelentek az első információk arról, milyen feladatokkal kellett megküzdeniük a végzősöknek a középszintű matekérettségin. 

Negyvenöt perc állt a diákok rendelkezésére, hogy megoldják azt a 12 feladatot, amit a matekérettségi első részében kaptak, és amire 2-2 pontot lehetett szerezni. Az érettségizőknek egy halmazelmétettel kapcsolatos feladatot kellett elsőként megoldaniuk, de volt  mértékegység átváltás, szöveges gráfos feladat is.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az eduline.hu információi szerint szerepeltek továbbá egyszerű egyenletek, logikai feladatok és ezen alapuló igaz-hamis állítás, sorozatszámítás, valószínűségszámítás, függvények és trigonometriai számítások is.

A matekérettségi második részében az A és B feladatlap megoldására összesen 135 perc áll az érettségizők rendelkezésére, ebből a B rész három feladata közül kettőt kell megoldaniuk. 

Egy egyenlettel és egy egyenlőtlenséggel kell többek közt megküzdeniük a diákoknak a második részben, amelyben egy síkidom belső szögeit is kell kiszámolni. Egy további feladatban pedig emelkedő számsorokat kell összehasonlítani.

A B részben egy diagrammot lehet elemezni, a feladat valószínűségszámítást is tartalmaz. De választható egy függvényes, hozzárendeléses feladat is. A B rész harmadik feladatában pedig egy térbeli alakzattal kell különféle számításokat elvégezni.