Aczél Endre magára vonta mindenki figyelmét, amikor kiállt Kiss László mellett – az áldozatot hibáztatva. Közösségi oldalán keresztül adott hangot véleményének, ami miatt elvesztette a munkáját, de úgy véli, joga volt tévedni.

Sokakat felháborított, hogy mennyien kiálltak Kiss Lászlóék mellett, a csoportos nemi erőszakon átesett áldozatot hibáztatva. Köztük volt Aczél Endre is, aki akkor úgy nyilatkozott, hogy szerinte nem is történt erőszak. 

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Miután megszólalt az áldozat, Takáts Zsuzsanna, akiről korábban azt mondták, hogy nem él, Aczél Endre még akkor is úgy vélte, hogy a nő egyszerűen nem mond igazat. Azóta Aczél eltűnt a Facebookról, így valaki más tolmácsolta meglátásait. „Sikerült engem néhány nap és aztán néhány óra leforgása alatt tönkretenni.  KIRÚGOTT a Népszabadság, a 168 óra, és megszüntette műsoraim (egyébként honoráriummentes) ismétlését a Klubrádió. Ez egy lónak is sok lett volna, nem hogy egy embernek. 20 éven át heti két vezércikket írtam a Népszabadságba. 20 éven át heti egy nagyobb külpolitikai elemzést a 168 órába” – írták ki a közösségi oldalra Aczél nevében. „Bevallom, megbuktam a kétkedő filosz szerepében (Kiss-ügy), de talán a Facebookos véleményszabadság megengedi, hogy ha úgy gondolom, tiszteletteljes ellenvéleményt nyilvánítsak – akár egy bírósági ítélettel szemben. (...) Azt hiszem, jogom volt tévedni,  végtére is egy közösségi portál nem a Népszabadság első oldala” – idézi a Bors a posztot.