Már tényleg nem sokat kell aludni a várva várt pillanatig, amikor is megnyílnak a sanhaji Disneyland kapui. A próbaüzem már napok óta tart, és egy videó is napvilágot látott, amely a vidámpark egyik fő látványosságáról készült. 

Hivatalosan csak június 16-án nyílik a sanghaji Disnelyland, de a közösségi médiában mindenesetre máris megjelent egy videó, amely a vidámpark egyik fő látványosságáról készült. A Tron-filmek látványvilágát idéző vasúton (TRON Lightcycle Power Run) valóban szédületes az utazás. 

Körülbelül egy éve mutatták be a Walt Disney Company legújabb szórakoztató parkjának makettjét, amelyet Kína legnépesebb városában, a 25 milliós Sanghajban épült, és

közel 5,5 milliárd dollárba került.

Nemsokára megnyitja a kapuit a shanghaji vidámpark, a párizsi Disneyland kistestvéreForrás: AFP/Bertrand Guay

Elvarázsolt mesekastély

A parkon belül hat különböző tematikájú területet alakítanak ki, amelyek a következők lesznek: Kalandsziget, Képzelet kertje, Holnapolisz, Kincses barlang, Fantáziaföld és Mickey sugárút, valamint

itt építik fel a Disney eddigi legnagyobb kastélyát, az Elvarázsolt mesekastélyt. 

Ezen felül lesz még benne két hotel, Disneytown néven egy bevásárló- és szórakoztató központ, egy színház és egy különleges fényjátékokat bemutató kert is.