A művésznő élete legnagyobb kudarcaként élte meg házasságának megromlását. Szorongását olykor még marihuánával is próbálta enyhíteni, de rájött, a zene az, ami igazán segíthet.

Nem volt zökkenőmentes Horgas Eszter élete. Tönkrement a házassága, egy gyerekkel pedig tanácstalan és kétségbeesett volt. Nem tudta, menjen, vagy maradjon. Nagypapájában támogatóra lelt, de mást is talált, ami egy időre felszabadította.

Fotó: Marton Szilvia - Origo

“Elvittek egy társaságba, ahol megkínáltak marihuánával. Elszívtam, és azt éreztem, hogy sokkal jobban vagyok, felszabadultam, minden feszültség elszállt belőlem” - vallotta be a művésznő, aki azt is hozzátette, ő nagyon szorongó típus, amit sokan nem tudnak róla. Nagypapája mindenről tudott, ami az életében zajlik, így azt is, hogy ugyan nem drogos, de néha elszív néhány szál füves cigit.

Fotó: Marton Szilvia - Origo

“Megígértette velem, hogy felhagyok a marihuánával, amíg élt nem tudtam betartani, miután meghalt 1994. szeptember 11-én, nem szívtam többet” - árulta el titkát Horgas Eszter a Best magazinnak. Elmondta, sokkal jobb megoldást talált a feszültsége enyhítésére, mégpedig a zenét. “Világossá vált számomra, hogy az igazi megoldást belül találjuk meg. A zene tökéletes meditációs eszköz. Azt gondolom, ha nincs fuvola, ha nincs a zene, én már régen nem élnék”  - mondta a művésznő, akire válása után rátalált újra a szerelem, és azóta boldog párkapcsolatban él. Vagy mégsem? “A boldog párkapcsolatról annyit, hogy nálunk is vannak hullámvölgyek, viharok. Amikor komolyan felmerül, hogy vége és elválnak útjaink, mind a ketten sírunk” - mondta Eszter, és hozzátette, komoly munka kell ahhoz, hogy működjön két ember kapcsolata.