A Petőfi Rádió hallgatóinak egy része csalódott a műsorvezetők cseréje és az egyéb változások miatt, követelik vissza Buda Marcit és a többieket. A posztok alatt panaszkodó és felháborodott kommentek gyülekeznek, már petíciót is indítottak Kérjük vissza a régi Petőfi-s hangokat! címmel.

Május 30-án reggel debütált Peller Mariann, Harsányi Levente és Szakál Miki a Petőfi Rádióban, Buda Marci pedig féléves szünetre megy, el is köszönt a hallgatóktól. A rádiót ért változások miatt sorra gyűlnek a panaszok a közösségi oldalon, és petíciót is indítottak Kérjük vissza a régi Petőfit címmel.

A hallgatók nem elégedettek a változásokkal, követelik vissza Buda MarciékatForrás: Buda Márton / Facebook

"Szerintem az új hangok egyáltalán nem jók, a műsor pedig élvezhetetlen. Nem értem, hogy miért kell beújítani, amikor mindenki kedvence volt a rádió reggeli műsora. Nincs semmi baj az újítással, ha van értelme, de ennek éppen semmi nem volt. Ha te is egyet értesz, írd alá kérlek, kérjük vissza a felkelés vezéreit!" - áll a leírásban.

A követők létrehozták a #visszaafelkelésvezéreit és a #követeljükarégipetőfit hastegeket, a posztok legtöbbje alatt így tiltakoznak, de sokan hosszasan kifejtik negatív véleményüket. "Le vagyok sújtva. Azt olvastam, hogy május 30. a Petőfi új szülinapja. Hát szerintem meg a halálának napja. R.I.P. Petőfi. Rengeteg hallgatót vesztesz és keveset nyersz" - írja egy hallgató. Sokan panaszkodnak a zenére is, úgy vélik, ez a változás nem passzol a Petőfi Rádió nevéhez. "Tíz percig bírtam.Sok-sok év után először néma volt a rádióm reggel, és az is marad, ha ez így lesz továbbra is."

Egy másik kommentelő azt írja: "Nem kérünk a tucatból! Közvetítsen értéket és magyar zenét a közmédia!", és mások is panaszkodnak arra, hogy alacsonyabb a színvonal. "Sok éve hallgatom az MR2-t, imádtam. Miért kell szétcseszni? Ha valami jól működik (állami létére), akkor nem kell piszkálni. Mi jön még? Berki Krisztián és Győzike?".

Könyörgöm, adjanak más nevet, mert ez nem érdemli meg a Talpra Magyar nevet"- írja egy másik.

A műsorokon túl a rádió közösségi oldala is megújult, egyre több a külföldi énekesekkel foglalkozó és a szórakoztató, bulvárosabb poszt. "Megöltétek a kedvenc rádiómat és minden egyes ilyen lényegtelen, semmitmondó poszttal csak rúgtok még egyet a hullájába" - foglalta össze egy követő, de mások is szapulják a tegnap óta felkerült híreket. "Nagyon szánalmasak ezek a folyamatos semmitmondó posztok, miközben semmibe veszitek a több ezer negatív kommentet és véleményt. Vagy lássátok be, hogy hatalmas tévedés volt a váltás, és csináljatok vissza mindent, vagy múljatok ki csendben, mert ezzel a szerencsétlen vergődéssel egyre jobban meggyalázzátok a régi Petőfi Rádió emlékét."

Néhány kommentelő szerint folyamatosan törlik a panaszkodók bejegyzéseit, többen pedig arra szólítják fel a többieket, hogy ne kövessék tovább az oldalt, lépjenek ki.

Pető Zoltán főszerkesztő a napokban adott interúban azt mondta, hogy egyáltalán nem céluk versengeni a kereskedelmi rádiókkal. "Nekünk exkluzív, magyar, és progresszív tartalmat kell adni, értéket kell teremteni: segítenünk kell a magyar zenészeket, és eközben kell törekednünk a hallgatói igények kiszolgálására" - mondta az Origónak.