Meghalt idősebb Garics György, az osztrák labdarúgó-válogatott magyar futballistájának, Garics Györgynek az édesapja. A halálhírről Király Gábor, a magyar csapat kapusa számolt be a saját weboldalán, kiemelve, hogy idősebb Garicsnak óriási szerepe volt abban, amikor ő 1997-ben a Herthához igazolt.

"Garics Gyuri, a Haladás kitűnő támadója, csapatkapitánya, édesapám egykori csapattársa távozott. Felfoghatatlan, hogy olyan emberek távoznak, akik gyerekkorom meghatározó egyéniségei voltak. Kevesen tudják, és Gyuri nem is akarta soha nagy dobra verni – ő nem az a fajta -, hogy a Herthához való szerződtetésemnél óriási szerepe volt" - olvasható Király Gábor hivatalos weboldalán.

Forrás: AFP/Isza Ferenc

Király kiemelte, hogy édessapja, Király Ferenc 1997-ben idősebb Garicsot kérte meg, hogy ott legyen vele a tárgyalásokon. "Soha nem felejtem el, amikor Gyuri a sok tárgyalási huzavona alatt mindig nyugodt maradt. Bíztam benne és tudtam, hogy játékosként gondolkodik. Majdegyszer azt mondta, most már rendben lesz, aláírhatom a szerződést.Persze, nem ügyvédként volt jelen, hanem segítő, támogató emberként, aki felismerte azt, hogy mekkora lehetőség kapujában állok."

A 40 éves kapus kitért arra is, hogy a jövő keddi Magyarország-Ausztria meccsen ellenfélként találkozhat majd Garics György fiával. "Fia, ifj. Garics Gyuri szép karriert futott be, és még jó pár év előtte áll. Eljött egy hihetetlen nehéz pillanat mindenki számára. A következő mérkőzésen Ausztria ellen lép pályára a magyar válogatott.Gyurci az osztrák színeket erősíti, de szombathelyi születésű, és sosem felejti, hogy honnan indult.Gyuri fentről szurkol majd ezen a mérkőzésen, és biztosan tudja azt, hogy fia karrierjét tökéletesen segítette, és hogy ezért, és még sok minden másért is Gyurci hihetetlen büszke édesapjára. Nyugodj békében, Gyuri!"

Ifjabb Garics GyörgyFotó: Polyák Attila - Origo

Az Origo májusban exkluzív interjútkészített Berlinben Garics Györggyel, amelyben a Darmstadt védője többek között arról is beszélt, hogy jól döntött, amikor az osztrák válogatottat választotta, ezzel együtt nagyon örül a magyarok kijutásának.