Az életmód-tanácsadó az elhunyt fitneszversenyző lány kapcsán posztolta ki véleményét Facebook-oldalára a kokszolásról, és elmagyarázta, úgy is lehet sikereket elérni ebben a sportágban, hogy közben szem előtt tartjuk az egészséget.

Ahogy a Life.hu is megírta, az Ausztrália legfittebb asszonyaként számontartott Andy Page-t alvás közben érte a halál. Norbit az eset kapcsán arról faggattuk, el lehet-e érni izmos, kidolgozott testet szervezetet károsító szerek, gyógyszerek, koksz nélkül?

Forrás: Marton Szilvia/Life.hu

„Véleményem szerint nem lehet elérni versenyalkatot szteroidok nélkül, mert a női szervezet egy szinten túl nem engedi el a vizet meg a zsírt. Amikor egy nő combja, hasa, dereka területén kint vannak az erek, az biztos jele a gyógyszeres beavatkozásnak. Ha megnézünk egy atlétikai vagy sprinter olimpiai bajnokot vagy világbajnokot, ők sem néznek ki olyan brutálisan, mint a fitneszes lányok, pedig az életük a sport” – kezdte Norbi,

„Talán fel kéne ébredni, hogy a profi fitneszversenyzés soha nem természetes. Ezek a versenyzők hónapokon át Verospiront, Oxandrolont, vízhajtókat, szteroidokat szednek. Atlétikus, szexi szintig el lehet jutni diétával és edzéssel, de színpadon, bírók előtt esélytelen nyerni vele. Hosszú távon a szív, a hormonrendszer felmondja a szolgálatot. Sajnos ebben a sportágban átfogó WADA-ellenőrzés nincs, mert nem olimpiai sportág, és az orvosi háttér nélkül, rosszul használt szerektől mélyülnek a hangok, meddővé válnak a nők, vagy rosszabb esetben halottá azok a lányok, akik az eredményekért még komoly pénzt sem kapnak. A versenyidőszakban látványforma, utána pedig plusz 10-12 kilót felszednek és vizesednek” – magyarázta Norbi.

Fotó: Marton Szilvia - Origo

„Vannak lányok, akik egy év alatt színpadi versenyzőkké válnak. Bizton állíthatom, akár Réka múltját végigkövetve, hogy ez lehetetlen. Ahhoz, hogy valaki tökéletesen fitten, izmosan nézzen ki, 4-5 év és napi munka szükséges. Meg lehet figyelni a versenyző lányoknál, hogy megerősödik az állkapocscsontjuk, a járomcsontjuk, elmélyül a hangjuk, szálkássá válik az arcuk, ezeket a tüneteket az illegálisan szedett szteroidok okozzák. Mindeközben az izmok kórosan növekednek, közben a szívizom és a keringési rendszer nem fejlődik” - ecsetelte a fitneszguru.

 „Úgy gondolom, a kokszolást lehetne megfelelő felügyelet mellett jól csinálni, ha a versenyzők figyelembe vennék a mennyiségi ajánlást, és járnának endokrinológiai kontrollra, kardiológiára, hematológiára, onkológiai szűrésre. Amerikában legalizált a kokszolás a testépítő versenyeken, és a háziorvos adja be a szteroidot. A tengerentúlon sokkal jobban működik ez a sportág, és ezért is számítanak etalonnak az amerikai testépítők. A divatot, amit a tengerentúlon diktálnak, a felzárkózó országok megpróbálják követni, de sajnos illegálisan beszerzett hamis szerekkel teszik. Nincs mese, bele kell tenni négy-öt év munkát, és akkor nincs szükség arra, hogy a nők vagy férfiak tönkretegyék a testüket, én mindenkinek a tiszta utat és kemény munkát ajánlom” – mondta Norbi.