A szerdai tárgyaláson Pistoriusnak megalázó élményben volt része: a lábprotézisei nélkül kellett sétálnia, bebizonyítva ezzel, hogy fizikailag is képtelen lett volna szándékosan megölni a barátnőjét.

Mint arról beszámoltunk, Oscar Pistorius egy krikettütővel brutálisan megverte barátnőjét, aki el akart menekülni, a férfi ekkor lőtte le - állítja ügyészség a paralimpiai bajnok barátnőjének holttestén talált nyomok alapján.

Ám most újabb fejlemények vannak a Pistorius-ügyben.

Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

Kedden az elhunyt Reeva Steenkamp apja állt a bíróság elé, aki először teljesen kikelt magából, majd könnyeivel küszködve azt kérte, hogy mutassák meg a világnak, hogy

milyen szörnyű kínok között halt meg a lánya.

Szerdán pedig a lábprotézisei nélkül kellett bemutatnia a sportolónak, hogy képtelen lett volna megölni a barátnőjét. A férfi ügyvédje arra hivatkozott, hogy a műlábak nélkül ügyfele sebezhető és védtelen, így a protézisek miatt nagy előnye lett volna Reevának a támadójával szemben - számolt be a Daily Mail.

A megalázó pillanatokról egy felvétel is készült:

Az ügy előzménye, hogy a sportoló ellen még áprilisban újabb bizonyítékokat találtak. A paralimpikon azt állította, hogy betörőnek hitte kedvesét, Reeva Steenkampot, ezért lőtte le, azonban később olyan ütésnyomokat találtak a nő testén, amiről feltételezték, hogy Oscar Pistorius kritkettütője okozhatta. Ha bebizonyosodik, hogy előre megfontolt szándékból gyilkolta meg barátnőjét, akár 15 évet is kaphat.