Megérkezett a Petőfi rádió válasza a zenészek nyílt levelére

Forrás: Facebook/Horváth Gergely -
nyílt levél Petőfi Rádió botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több tucat zenész, együttes, koncertszervező protestált egy nyílt levélben a Petőfinél tapasztalható változások miatt - a rádió közleményben válaszolt.

Mint írtuk, rengeteg zenekar, fesztivál- és koncertszervező, előadó szólista írt alá egy nyílt levelet, amelyben aggódásuknak adnak hangot. Úgy látják, a populáris, kommerszebb zenével új hallgatókat nyerhet a rádió, de sok régit ugyanakkor elveszít.

Kiss Tibi és az egykori legismertebb hang, Horváth Gergely, aki távozott a Petőfi rádiótól Forrás: Facebook/Horváth Gergely

A rádió vezetése nem hagyta annyiban, közleményben válaszolt, Ebben leszögezte, hogy továbbra is a magyar könnyűzene és a magyar előadók érdekeit tartja szem előtt. "Kivétel nélkül, mindenkiét. Országos rádióként az a feladatunk, hogy a legismertebb előadók legnépszerűbb dalai mellett bemutatkozási lehetőséget adjunk feltörekvő és pályájuk elején álló, esetleg évek óta a pályán lévő, bár kevésbé ismert zenekaroknak is" - áll a szövegben. Úgy látják, hogy a nyílt levelet aláíró együttesek-énekesek dalai rendszeresen megszólalnak a rádióban.

"Ahhoz azonban, hogy a Petőfi rádió továbbra is a leginnovatívabb adó maradjon a hazai rádiós piacon, arra is szükség van, hogy a legfrissebb slágereket, a világban történő zeneipari változásokat, trendeket is bemutassuk" - magyarázza a váltást a Petőfi vezetése.

Buda Marci szintén kényszerpihenőn Forrás: Buda Márton / Facebook

"Úgy tűnik azonban, hogy létezik az a szűk, üzleti kör, akik eddig haszonélvezői voltak a Petőfinek, nehezen fogadják el a változásokat. A nyílt levél ezeknek a közreműködőknek a sugallatára született és egyáltalán nem fedi le a magyar könnyűzenei élet egészét. Persze minden átalakításban benne van, hogy egyesek lemorzsolódnak, mások pedig csatlakoznak egy adott médiumhoz. Egyelőre azok vannak többen, akik a felfrissített Petőfihez pártoltak" - áll a szövegben. Utóbbi állítást egyelőre nem tudjuk igazolni, mert a legutóbbi mérésen nem szerepelt a Petőfi (korábban viszont igen), így nincsenek róla hallgatottsági adataink.

egy zárt kultúrgettóból nyitott és meghatározó adóvá vált,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.