Megtalálták az egyiptomi repülőgép fekete dobozát

Forrás: MTI/EPA/Haled El-Fiki -
fekete doboz repülő lezuhant gép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyiptomi illetékesek bejelentették, hogy megtalálták a Földközi-tengerbe zuhant gép egyik fekete dobozát, ami rögzítette a pilóták beszélgetését. Így kiderülhet, mi okozta az utasszállító tragédiáját.

Megtalálták a május közepén a tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító fekete dobozát, - erősítették meg az egyiptomi hatóságok. A fekete doboz memóriegysége épségben maradt, így nagy az esély arra, hogy

sikerül rekonstruálni a zuhanás előtti pillanatokban elhangzottakat.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járatán utazók hozzátartozói a kairói repülőtéren Forrás: MTI/EPA/Haled El-Fiki

A fekete dobozt az egyiptomi partokhoz közeli Alexandriába szállították, ahol már elkezdték a vizsgálatát, így talán arra is fény derül, miért zuhant az utasszállító a Földközi-tengerbe.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság egyik utasszállító repülőgépe Forrás: MTI/EPA/Haled El-Fiki

Mint arról mi is beszámoltunk, az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel – 56 utassal és tízfős személyzettel – a fedélzetén május 19-én hajnalban tűnt el a radarernyőkről. Az utasok zöme egyiptomi és francia volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.