Úgy tűnik, igencsak jó időnk lesz a héten.

Kedden élelőtt a Dunántúlon már többórás napsütés várható, de a Dunától keletre erősen felhős marad az ég, és többfelé számíthatunk záporra, zivatarra - írja a Köpönyeg.hu. Néhol felhőszakadás is lehet még. Déltől aztán lassan a középső és a keleti tájak felett is szakadozik a felhőzet, és előbújik a nap. Estig erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz az északnyugati szél. Hidegfronti hatással számolhatunk. Reggel 15, délután 24 fok körül alakul a hőmérséklet, kellemesen felfrissül a levegő.

Forrás: Dreamstime

Szerdán ragyogóan napos, tiszta időre van kilátás. Eső sehol sem várható. Friss lesz a reggel, hiszen néhol csak 10-11 fokot mutatnak a hőmérők. Délutánra 25 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön a sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen. Nyárias zápor csak elvétve alakul ki. Estig a déli, estétől az északnyugati szél erősödhet meg. 28 és 32 fok közötti kánikulai melegre számíthatunk.

Pénteken napos, gyengén felhős idő valószínű. A reggel még élénk légmozgás napközben fokozatosan mérséklődik. 25-30 fok közötti maximumok lesznek.

Szombaton egy gyenge hidegfront hatására elszórtan alakulnak ki záporok, zivatarok. Átmenetileg az északnyugati szél is megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás, marad a 27 fok körüli csúcsérték.

Vasárnap szikrázó napsütés ígérkezik. Csapadék nem várható. A szél csillapodik. Kellemes nyaraló idő esélyes.

Hidegfronti hatás várható

Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

UV-B sugárzás

  • Maximum: 7.8 - Nagyon erős
  • Minimum: 1.0 - Gyenge
  • Átlag: 5.5 - Erős