Öt év börtönt is kaphat az az illinois-i hacker, aki több híresség iCloud-fiókját is feltörte, majd a róluk készült erotikus felvételeket kiszivárogtatta a netre.

A 28 éves Edward Majerczyk a második ember idén, aki bíróság elé áll a hírességek meztelen fotóinak szivárogtatásáért. A férfi bevallotta a tettét, miszerint illegálisan fért hozzá több mint 300 személy Apple iCloud és Gmail-fiókjaihoz,

köztük 30 hírességéhez is.

Jennifer Lawrence az X-Men: Apokalipszis londoni premierénForrás: AFP

A támadásokat 2013 november és 2014 augusztus között hajtotta végre, adathalász módszerrel jutott hozzá a felhasználónevekhez és jelszavakhoz. Az illető beismerte, hogy az iCloud-fiókok

érzékeny és privát fotókat, videókat tartalmaztak.

Bár az áldozatokat nem említették név szerint, a nyomozás azután indult, hogy 2014-ben Jennifer Lawrence-ről, és más hírességekről, többek közt Kristen Dunstról, Gabrielle Unionról, és Kate Uptonról is kikerültek a netre pikáns fotók.

Kirsten DunstForrás: InStyle

Ahogy, arról korábban beszámoltunk, Jennifer Lawrence a Vogue hasábjain őszintén beszélt az ekkor történtekről.

"Fájdalmas volt, és semmi nyereségem nem származott belőle. Igyekeztem nem foglalkozni vele, egészen addig, amíg valaki fel nem hozta. Kint ültem és sírtam. Pippi felugrott az ölembe, és elkezdte nyalogatni a könnyeimet, és több órán nem is bírtam letenni"

Jennifer képeiből egyébként egy kiállítást is rendezett egy amerikai művész.