Legutóbb Dombvári Bence bukott meg a doppingteszten, de még áprilisban Dudás Miklós is pozitív mintát produkált. Kimutatták, hogy tiltott hormonkészítményt használt. Újabb részletek derültek ki az ő ügyéről is.

Dombvári Bence kajakos néhány nappal ezelőtt bukott meg doppingvétség miatt, de még Dudás Miklós ügye sem zárult le. A világbajnok kajakozó mintájából tiltott hormonkészítményt mutattak ki.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A hírek szerint kettő, maximum négy évig terjedő eltiltásra számíthat, ám nem csupán őt büntetik meg: edzőjétől, Pál Zoltántól minden eddigi támogatást megvontak, miközben a magyar kajakozó felkészülésére szánt összeget is visszakövetelik a klubjától. Kiderült, hogy nem Dudás Miklós táplálékkiegészítője okozta a bajt, mint ahogy azt a kajakos előtte gondolta, hanem a barátnője volt gondatlan. Kedvese, Ivett véletlenül olyan kenőcsöt kevert testápolójához, ami a tiltott szert tartalmazhatta. "Ivett ezt csak egy hónapja közölte velem" - mondta a sportoló a Borsnak. "A barátnőm beismerése alapján felkerestük a Magyar Antidopping Csoportot, az pedig bevizsgálásra elküldte a tubus tartalmát a bécsi WADA-laborba" - tette hozzá a kajakos, aki reméli bizonyosságot nyer majd, hogy a kenőcs tartalmazott doppingszert. Dudás úgy számol, közel százmillió forintot bukott kedvese miatt, ugyanis ha szponzori szerződései érvényben lennének, és K1 200 méteren érmet szerez Rióban, ennyi üthette volna a markát. Ám kapcsolatukban ez nem okozott törést.