Vége az ócska időjárásnak: Hétfőtől visszatér a nyár!

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás-előrejelzés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő héten is várható eső, de ezzel együtt már több lesz a napsütés és melegszik is a levegő, ismét 30 Celsius-fok körüli maximumokra lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Hétfőre virradó éjszaka északkeleten, keleten további eső, zápor várható, néhol zivatar is előfordulhat. A reggeli, délelőtti órákban viszont már a Tiszántúlon is csökken a felhőzet, és országszerte napos időre lehet számítani.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Délután a Tisza környezetében zápor, zivatar is kialakulhat, másutt legfeljebb néhol fordulhat elő futó zápor. Emellett továbbra is többfelé erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 24-28 fok között várható.

Kedden több órára kisüt a nap, főként a Dunától keletre lehet elszórtan zápor, egy-egy zivatar.

Szerdán a napos idő mellett már csak elszórtan lehetnek futó záporok. A leghidegebb órákban mindkét nap 12-17 fok lehet, napközben 23-28 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön is napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 12-17 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 25-30 fok között alakulnak.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Pénteken a sok napsütés mellett a nyugati, északi határsávban késő délután, este már zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között valószínű.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Délután a Dunántúlon megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 16-21 lehet. Napközben többnyire 28-33 fokig melegszik a levegő, de az ország északi harmadán pár fokkal hűvösebb lesz.

Vasárnap is erős, viharos lehet a szél és több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között valószínű, délkeleten lehet még kissé melegebb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.