A Pokémon Go játék abszurd helyzeteket is hozott az elmúlt hetekben: volt, aki felmondott miatta a munkahelyén, sőt a játék még egy hűtlen férfit is leleplezett már. A Mokka műsorvezetője nem hagyta szó nélkül a dolgot.

Ma már külön oldalak vannak arra az esetre, ha valaki igazi profi akar lenni a játékban. Egy telekommunikációs cég Amerikában bejelentette, hogy a játék adatforgalmát nem számolják bele a mobilozók netes keretébe. Sokan nem értik az őrületet, köztük Szebeni István sem. A Mokka vendégei Erdei Patrik szakújságíró, Lukács Borbála Pokémon-szakértő és Fekete Dávid énekes voltak.

"Azt magyarázzátok meg nekem, és nem akarok nagyon szkeptikus lenni, de velem egykorú emberek üldöznek az utcán autóból kiszállva, gyereket, családot, barátot otthagyva egy virtuális szörnyet, akit vagy megtalálnak, vagy nem. Nem értem! Győzzetek meg arról, hogy nekem miért jó virtuális, nem megfogható szörnyet üldözni 40 évesen az utcán, leszegett fejjel, hogy közben elüthessen egy autó" - borult ki a 40 éves tévés. 

A játék azóta vezeti a letöltési listákat, hogy július hatodikán megjelent az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Új-Zélandon. Rekordidő alatt: indulása után négy és fél órával első lett az ingyen letölthető appok toplistáján Amerikában. Rekordsebességgel, mindössze 14 óra alatt vált az első számú, legtöbb pénzt hozó appá - összehasonlításképp a Clash Royale-nak ehhez 57 óra kellett.