A család kérésére a Magvető Kiadó közölte, hogy Esterházy Péter temetése augusztus 2-án, 11 órakor lesz Gannán, a családi sírhelyen. A magyar irodalom kiemelkedő alakja 66 évesen hunyt el.

A mai magyar prózairodalom egyik legjelentősebb alakja, Esterházy Péter július 14-én hunyt el hasnyálmirigyrákban, 66 évesen. A szomorú hírt családja és a Magvető Kiadó közölte, mely nemcsak a rajongókat, de az egész művészvilágot megrázta. Esterházy Péter temetése augusztus 2-án, 11 órakor lesz Gannán. A gyászszertartást Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát celebrálja.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az Esterházy család tagjai a Veszprém megyei Gannán a Szent Kereszt Felmagasztalása plébániatemplom alatti mauzóleumban nyugszanak. A család azt kéri a gyászolóktól, hogy a virágokra szánt összeget az Alapítvány a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért segítő szervezetnek ajánlják fel. Esterházy Péter, aki a mai magyar prózairodalom egyik legjelentősebb alakja volt, tavaly októberben az Élet és Irodalomban írott cikkében jelentette be, hogy súlyos beteg. Betegségéről könyvet is írt, amely Hasnyálmirigynapló címmel jelent meg az idei könyvhétre. A rendezvényt az író nyitotta meg június 9-én és ez a kötet volt a legnépszerűbb a könyvhét fővárosi programjain.

Emlékezzünk! Íme, az 5 legszebb idézet Esterházy Pétertől
A magyar irodalom kiemelkedő alakja 66 éves volt. A tragikus hírt a család és a Magvető Kiadó közölte, mely nemcsak a rajongókat, de az egész művészvilágot megrázta. Rá emlékezünk, az ő szavaival: összegyűjtöttük az 5 kedvenc idézetünket tőle. Íme, a legszebb gondolatok: