Ennél meghatóbb történetet ritkán hallani. A bajba jutott sirály, Légrádi Márknak köszönheti az életét.

Márk, hamarosan világ körüli útra indul egy hatalmas vitorlással, hiszen minden vágya, hogy a különleges vállalkozás keretein belül beteg gyermekeket támogasson. A hajóskapitány a nagy út előtt, a nyári időszakban, a jóni és az adriai tengeren edzett és számtalan kalandba keveredett. Az egyik legemlékezetesebb ezek körül, amikor egy bajba jutott sirályon segített.

Forrás: foldkerules.hu

„Éppen szélcsend volt, Horvátország partjai mellett haladtam, amikor megláttam, hogy a sirályok, egy körben, valami felett röpködnek. Mikor közelebb értem, akkor láttam, hogy egy társukat figyelik, aki bajba jutott. A sirály feje, be volt hajolva a teste alá, össze-vissza csapkodott a szárnyával és nem kapott levegőt. Egy csákja segítségével, ami úgy néz ki, mint egy seprűnyél, csak kampóval a végén, kiemeltem a madarat a vízből. Akkor láttam, hogy a csőre össze van akadva a hátsó combjával egy a horgászok által kedvelt műhal csali, mindkét végén hármas horoggal tárgy miatt" - kezdte Márk, aki szakszerűen mentette meg a sirály életét. 

A bajba jutott sirályForrás: Légrádi Márk

 

"Először megnyugtattam a kétségbe esett állatot, majd a hajón lévő erővágóval elvágtam a horgokat, amibe beleakadt. Nem volt egyszerű feladat, hiszen ezek nagyon vékony horgok voltak és pontosan kellett dolgoznom, hogy az állat ne sérüljön. Óvatosnak kellett lennem, nehogy az ijedség miatt, megsértsen, de éppen ezért először a combját szabadítottam ki és végül a csőrét. Mikor az akcióm sikerrel járt, visszaengedtem őt a vízbe, picit úszkált majd elrepült" – mesélte Márk.