Az a játék, ami felállítja a kockákat a kanapéról, ami miatt nem kell többé rászólni a gyerekre, hogy menjen ki a szabadba, ami miatt az emberek zombiként a telefonjukat bámulva járkálnak az utcán! Ez a Pokémon Go.

Berobbanása után szinte egyből óriás lett a Pokémon Go iránt az érdeklődés. A telefonokra letölthető játék egy Nintendos játékon alapszik, de széles körben a Pokémon című mesével vált ismertté. A szereplők furcsa lényeket gyűjtenek be poklébadákba, edzik őket, és harcoltatják a figurákat.

Forrás: NurPhoto/Hitoshi Yamada/NurPhoto/Hitoshi Yamada

Ezt ültették át a valóságba a Pokémon Go kitalálói, vagyis ez nem egy klasszikus, a számítógép előtt ülve játszható játék. Bizony ki kell menni a szabadba ahhoz, hogy megszerezhessük a pokémonokat, amik közül a legismertebb figura Pikachu. Regisztráció után választunk magunknak egy karaktert, és indulhat a vadászat. Trükközni nem lehet, tényleg sétálni kell, hogy minél több lényt gyűjthess be, ugyanis a játék egyből észreveszi, ha autóval vagy valamilyen tömegközlekedési eszközzel próbálsz előnyre szert tenni.

Forrás: Origo

Valódi térképen láthatod, merre vannak a pokémonok, amiket úgy tudsz megszerezni, hogy rájuk dobod a pokélabdát, amiből nem áll a rendelkezésedre végtelen számú.

Pokéstop
A város különböző, jellegzetesebb pontjain létrehozott állomás, ahol szerezhetsz pokélabdákat vagy egyéb ajándéktárgyakat is. Nem kell semmi különöset tenned azért, hogy megkapd, csupán el kell sétálnod a helyszínre, és megpörgetni a képernyőn megjelenő emblémát.

PokéGym
Az állatkáidat nevelgetni és edzeni kell, de ehhez előbb szükséges választanod egy csapatot a sárga, piros vagy kék közül. Tanítgatni a saját csapatod "edzőtermében" tudod a lényeidet. Harcolni viszont csak az ellenkező csapatok pontjain tudsz, miután elérted az 5-ös szintet. Ha nyersz, az azt jelenti, hogy átvetted az uralmat a gym felett.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A játékhoz tulajdonképpen csak mobiltelefon és mobilnet szükséges, hogy a GPS le tudja követni a mozgásodat. A Pokémon Go megjelenése után szinte azonnal csúcsokat döntögetett. Többen keresnek pokémonokat, mint párt, ugyanis már több telefonra telepítették, mint a Tinder nevű társkereső alkalmazást. Nem egy balesetet okozott már, így arra mindenképpen figyelned kell, hogy vadászat közben sűrűn felnézegess a telefonodról. Volt, aki egy élő adásba sétált bele, miközben próbált megszerezni egy újabb lényt, a játék leplezett már le csalfa pasit, és volt már halálos áldozata is!