Ha még nem tudnád, mi az a Pokémon Go - segítünk!

Forrás: NurPhoto/Hitoshi Yamada/NurPhoto/Hitoshi Yamada -
mobiltelefon játék Pokémon Go Pokémon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az a játék, ami felállítja a kockákat a kanapéról, ami miatt nem kell többé rászólni a gyerekre, hogy menjen ki a szabadba, ami miatt az emberek zombiként a telefonjukat bámulva járkálnak az utcán! Ez a Pokémon Go.

Berobbanása után szinte egyből óriás lett a Pokémon Go iránt az érdeklődés. A telefonokra letölthető játék egy Nintendos játékon alapszik, de széles körben a Pokémon című mesével vált ismertté. A szereplők furcsa lényeket gyűjtenek be poklébadákba, edzik őket, és harcoltatják a figurákat.

Forrás: NurPhoto/Hitoshi Yamada/NurPhoto/Hitoshi Yamada

Ezt ültették át a valóságba a Pokémon Go kitalálói, vagyis

ez nem egy klasszikus, a számítógép előtt ülve játszható játék.

Bizony ki kell menni a szabadba ahhoz, hogy megszerezhessük a pokémonokat, amik közül a legismertebb figura Pikachu. Regisztráció után választunk magunknak egy karaktert, és indulhat a vadászat. Trükközni nem lehet, tényleg sétálni kell, hogy minél több lényt gyűjthess be, ugyanis a játék egyből észreveszi, ha autóval vagy valamilyen tömegközlekedési eszközzel próbálsz előnyre szert tenni.

Forrás: Origo

Valódi térképen láthatod, merre vannak a pokémonok, amiket úgy tudsz megszerezni, hogy rájuk dobod a pokélabdát, amiből nem áll a rendelkezésedre végtelen számú.

Pokéstop


A város különböző, jellegzetesebb pontjain létrehozott állomás, ahol szerezhetsz pokélabdákat vagy egyéb ajándéktárgyakat is. Nem kell semmi különöset tenned azért, hogy megkapd, csupán el kell sétálnod a helyszínre, és megpörgetni a képernyőn megjelenő emblémát.

PokéGym


Az állatkáidat nevelgetni és edzeni kell, de ehhez előbb szükséges választanod egy csapatot a sárga, piros vagy kék közül. Tanítgatni a saját csapatod "edzőtermében" tudod a lényeidet. Harcolni viszont csak az ellenkező csapatok pontjain tudsz, miután elérted az 5-ös szintet. Ha nyersz, az azt jelenti, hogy átvetted az uralmat a gym felett.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A játékhoz tulajdonképpen csak mobiltelefon és mobilnet szükséges, hogy a GPS le tudja követni a mozgásodat. A Pokémon Go megjelenése után szinte azonnal csúcsokat döntögetett.

Többen keresnek pokémonokat, mint párt,

ugyanis már több telefonra telepítették, mint a Tinder nevű társkereső alkalmazást. Nem egy balesetet okozott már, így arra mindenképpen figyelned kell, hogy vadászat közben sűrűn felnézegess a telefonodról. Volt, aki egy élő adásba sétált bele, miközben próbált megszerezni egy újabb lényt, a játék leplezett már le csalfa pasit, és volt már halálos áldozata is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.