Családjával együtt 1956-ban hagyta el hazánkat Andy Vajna, aki soha nem vált egy Magyarországtól teljesen. Visszatért filmforgatásokra, ráadásul feleséget is itt talált magának, Vajna Timi személyében.

Senkinek nem megy simán a hírnév, Harrison Ford például ácsként szerzett magának filmszerepeket. Andy Vajna pedig, miután családjával együtt elhagyta Magyarországot, Kaliforniában tanult, de később fodrász és parókakészítő lett.

Andy Vajna és Vajna TimiForrás: Facebook/Vajna Timi

A neves producer a Távol-Keleten kezdte tevékenységét, ott a hajszobrászat után mozik működtetésével és filmforgalmazással foglalkozott. Rengeteg filmben dolgozott producerként, a többi között a Rambo című moziban és az Evitában is, aminek ráadásul néhány jelenetét Magyarországon forgatták. Hazai filmek elkészítésében is részt vett, mint például A miniszter félrelépben. Végleg soha nem szakadt el hazánktól, ma pedig már itt éli mindennapjait. Feleségével 2013. augusztus 18-án mondták ki a boldogító igent Los Angelesben. A 33 éves Vajna Timit sokan támadják idősebb férje miatt, de ő legutóbbi blogbejegyzésében egyszerűen magyarázta meg kapcsolatukat a hitetlenkedőknek: „A pasi olyan, mint egy jó bor" - írta Timi.