Alighogy felavatták a Bud Spencer parkot, rögtön el is búcsúzhatunk tőle

Forrás: Várady Zoltán / MKKP -
Bud Spencer Terence Hill park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap nem hivatalos parkavatót tartottak a Kaszásdűlő HÉV-megálló közelében, a parkot pedig a nemrég elhunyt Bud Spencerről nevezték el. Hétfőn azonban az óbudai önkormányzat fejezte ki nem tetszését.

"Közterületet elhunyt személyről csak annak halála után 5 évvel lehet jogszerűen elnevezni. Az említett színész nem díszpolgára városunknak, így ez a főszabály vonatkozik rá" - sorolta érveit az óbudai önkormányzat.

Forrás: Várady Zoltán / MKKP

Az önkormányzat azt is nehezményezte, hogy a szervezők nem kérték ki a helyiek véleményét, ám hozzátették, hogy mivel egy névtelen parkról van szó, ezért

egy javaslatként fogják fel a park nevének ötletét.

"Ezt a pártakciót javaslattételnek fogjuk fel, és csak úgy, mint más hasonló lakossági kezdeményezés, utcanév elnevezés kapcsán (lsd. Esti Kornél utca) Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata most is nyitott a kezdeményezésre. Amennyiben az ott élők, akik véleménye a leginkább számít a terület elnevezésével kapcsolatban, szintén támogatják az ötletet, az önkormányzat felterjeszti a Fővárosi Közgyűlésbe, ahol döntés születhet a névadásról" - írták.

Forrás: Northern Lights Photograpy / MKKP

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kaszásdűlőnél lévő zöldterületet keresztelték el Bud Spencer parknak. Az avatót vasárnap délután rendezték, nem hivatalosan és a park nevét jelző tábla mellett egy emléktáblát is állítottak Bud Spencernek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.