Vasárnap nem hivatalos parkavatót tartottak a Kaszásdűlő HÉV-megálló közelében, a parkot pedig a nemrég elhunyt Bud Spencerről nevezték el. Hétfőn azonban az óbudai önkormányzat fejezte ki nem tetszését.

"Közterületet elhunyt személyről csak annak halála után 5 évvel lehet jogszerűen elnevezni. Az említett színész nem díszpolgára városunknak, így ez a főszabály vonatkozik rá" - sorolta érveit az óbudai önkormányzat.

Forrás: Várady Zoltán / MKKP

Az önkormányzat azt is nehezményezte, hogy a szervezők nem kérték ki a helyiek véleményét, ám hozzátették, hogy mivel egy névtelen parkról van szó, ezért

egy javaslatként fogják fel a park nevének ötletét.

"Ezt a pártakciót javaslattételnek fogjuk fel, és csak úgy, mint más hasonló lakossági kezdeményezés, utcanév elnevezés kapcsán (lsd. Esti Kornél utca) Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata most is nyitott a kezdeményezésre. Amennyiben az ott élők, akik véleménye a leginkább számít a terület elnevezésével kapcsolatban, szintén támogatják az ötletet, az önkormányzat felterjeszti a Fővárosi Közgyűlésbe, ahol döntés születhet a névadásról" - írták.

Forrás: Northern Lights Photograpy / MKKP

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kaszásdűlőnél lévő zöldterületet keresztelték el Bud Spencer parknak. Az avatót vasárnap délután rendezték, nem hivatalosan és a park nevét jelző tábla mellett egy emléktáblát is állítottak Bud Spencernek.