Egy georgiai apát letartóztatott a rendőrség miután ikerlányai elhunytak. A férfi a forró autóban hagyta a 15 hónapos gyerekeket, akiknek életét már nem tudták megmenteni.

A szomszédok hívták a 911-et, miután csütörtök este a férfi kiabálására lettek figyelmesek. A kiérkező mentősök látták, ahogy férfi a gyerekmedencében próbálja újraéleszteni a gyereket. Számos jégakku is volt a medencében, amit a szomszédok hordtak át, hogy

ezzel is csökkentsék a kislányok túlhevült testhőmérsékletét.

A gyerekeket azonban hiába szállították kórházba, életüket már nem lehetett megmenteni.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Az ikrek apját, a 24 éves Asa North-ot egyelőre kétrendbeli szándékos emberöléssel vádolják valamint kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel. Azt még egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a tényleges vád, mivel ez a pénteki boncolás eredményétől függ. Az anya a baleset idején nem volt a városban, mert egy beteg rokonát látogatta meg, de azóta visszatért.

Az autót lefoglalta a rendőség.

Ha a vizsgálat kideríti, hogy a hőség miatt haltak meg a gyerekek, akkor ebben az évben 24-re emelkedik azoknak a gyereknek a száma, akik azért haltak meg, mert a hőségben a kocsiban hagyták őket a szüleik.

Átlagosan évente 37 gyermek hal meg hőguta miatt az autóban, a legrosszabb év 2010 volt, amikor 49-en vesztették életüket. Az elhunytak 87%-a 0-3 év közötti volt - számolt be a Blikk.

Gyerekek, akik a családi autóban lelték halálukat
Véletlen baleset? Szülői felelőtlenség? Eltervezett gyilkosság? Nem telik el úgy nyár, hogy ne érkezne hír felforrósodott kocsiban hagyott gyerekek tragikus eseteiről. Az alábbi brutális történetekből érdemes mindenkinek levonni a tanulságot: fokozottan figyeljünk szeretteinkre, hiszen akár egy meggondolatlan döntés is drámai következményekkel járhat. A teljes cikket itt elolvashatod!