Imre Géza: "Szeretjük az ezüstöt, de inkább tányér és villa formájában"

Imre Géza riói olimpia sportoló RioLife2016 párbajtőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A párbajtőröző 41 évesen, egy olimpiai ezüst és bronz, valamint négy vb-arany és hat Eb-cím után karnyújtásnyira volt a csúcstól. A pengéje kilazult a döntőben, de sportszerűen elismeri, hogy nem ezen múlt igazából, hanem azon, hogy ő váltott. 

"Nagyon szeretjük az ezüstöt, de inkább tányér és villa formájában. Az ezüstérmes az első vesztes, ilyenkor nem jó szájízzel hagyja abba az ember a tornát. Ezt a meccset egy-két év múlva lehet majd elemezni, amikor "a fiataloknak, a tanítványaimnak mutatom, de most nem akarok ezzel foglalkozni, mert csak még jobban elkeserednék. Ha sima lett volna, egyszerűbb lenne feldolgozni az ezüstérmet, így azért nagyon fájó." - nyilatkozta a sportoló, aki elmondása szerint nehezen fogja feldolgzoni a történteket - írja az Origo.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

"El kell telnie még egy pár évnek, hogy értékelni tudjam, talán még 30-40-nek. Ötvennek. Annyira sokra nem tervezek. Nem tudom. Azért büszke vagyok, mert ha valaki azt mondja másfél éve, hogy lesz egy aranyam a vébén, és egy ezüstöm az olimpián, nem hittem volna el, mert nem nagyon termett addig nekem babér egyéniben. Hát ez jutott." - tette hozzá a párbajtöröző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.