Jegy nélkül utazott a metrón a nő, de elkapták az ellenőrök. Ez volt a szerencséje, ugyanis így derült ki, hogy évek óta halottá van nyilvánítva!

Talán soha nem derült volna ki, hogy a 48 éves nő évek óta halott, ha nem utazik jegy nélkül a metrón. Az ellenőrök ugyanis elkapták bliccelés közben, és a rendőrök is megérkeztek a helyszínre. A személyi igazolványát látva azonban jócskán elkerekedett a járőrök szeme, ugyanis a nyilvántartás szerint a nő évek óta halott.

Képünk illusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

"Bilincsben vittek el, hisz az egyenruhásoknak valószínűbbnek tűnt, hogy egy hulla papírjaival csalok, mint hogy élőhalott legyek" - kezdte a nő meghökkentő történetét a Blikknek, és hozzátette, nem is egyszer halt meg! "A '96-os halálom után többször „kísértettem" Magyarországon: 2000-ben a pesterzsébeti önkormányzaton még a leánykori nevemet is visszavettem. Ám 2006-ban újra elhunytam" - mondta a nő. Ezek egyikéről sem volt tudomása egy jó ideig az asszonynak, akit mint kiderült, volt férje nyilváníttatott halottá miután a nő 1996-ban külföldre költözött. Az ex 2002-ben kérvényezte a bíróságon a halottá nyilvánítást, amit sikerült is elintéznie. A halál időpontját 1996. január 15-ében állapították meg. Amikor azonban a nő visszavette a leánykori nevét a sajószentpéteri önkormányzaton,

észrevették, hogy nem hunyhatott el, amikor 2000-ben még ügyet intézett. A helyiek hatályon kívül helyeztették a végzést, így a nő újra élt. Eközben az asszony boldogan élte világát, úgy, hogy közben fogalma sem volt sem a haláláról, sem a felélesztéséről. A volt férje azonban 2006-ben ismét halottá nyilváníttatta. 2007-ben pedig az örökségre is rátette a kezét. Mára a nő visszakapta a vagyonát és az életét is, de ha nem bliccel, talán örökké halott marad.